Bacău: Şeful inspectorilor în construcţii, demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii companiei pe care o conduce au reclamat printr-o scrisoare anonimă că în cartea sa de muncă nu se menţionează ieşirea la pensie în anul 2001.

Adrian Sichitiu, directorul Serviciului de Control Calitate Lucrări de Construcţii (SCCLC) Bacău, îşi va pierde postul în urma unei decizii luate de conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii. „Vinovată“ este o scrisoare anonimă întocmită de mai mulţi angajaţi, care au spus că Sichitiu încasează de nouă ani şi pensie şi salariu de la stat. Din cartea de muncă lipseşte menţiunea privind pensionarea sa.

Pensie de 1.700 de lei


Petiţia a fost trimisă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Prefecturii şi Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), care a hotărât ieri trimiterea sa în preaviz.


„Am primit o reclamaţie din teritoriu şi acum la Bacău se face o reorganizare. Sichitiu nu va mai fi angajatul instituţiei. De fapt, peste câteva zile i se va desface contractul de muncă“, a declarat Petru Edmund Veress, inspector general de stat şi preşedinte al Consiliului de Conducere al ISC Bucureşti.Până la decizia superiorilor săi, Sichitiu a încasat de la bugetul de stat un salariu de aproximativ 6.000 de lei şi o pensie de 1.700 de lei, după ce a deţinut funcţii de conducere la societăţi de construcţii. Ultimul loc de muncă înainte de pensionare a fost la Pa&Co Internaţional, companie condusă de Costel Căşuneanu. 

„Imun“ la recesiune


Angajaţii SCCLC au mai reclamat că directorul Sichitiu era pus pe reducerea cheltuielilor, însă a tăcut atunci când a venit vorba despre pensia sa. „Directorul Sichitiu este pensionat pentru limită de vârstă de la 1 martie 2001, deşi nu îndeplinea condiţiile legale. La data de 21 martie 2010, el a fost încadrat la ISC, unde nu a declarat cumulul de funcţii privind pensia şi salariul, iar în carnetul său de muncă nu au fost făcute menţiuni cu privire la decizia de pensionare“, se arată în scrisoarea angajaţilor.

„A redus cheltuielile cu personalul şi făcea liste cu disponibilizări, în timp ce el însuşi încasa pensie şi salariu cu indemnizaţia aferentă funcţiei de conducere“, se mai arată în scrisoare.

„E o făcătură şi o nemernicie!“


În replică, Adrian Sichitiu susţine că totul este „o comandă politică, o făcătură şi o nemernicie“. El afirmă că pensionarea sa este una legală şi că, practic, ce se întâmplă nu este problema lui. „Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, însă pensionarea mea a fost una legală. Faptul că nu s-a menţionat în cartea de muncă pensionarea mea a fost o simplă omisiune“, a declarat Sichitiu. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite