Bacău: Se va da un verdict în cazul doctorului Ghimiș, abia în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Colegiului Medicilor afirmă că ancheta la care este supus medicul este lungă și complicată. Familiile au depus plângerile și îl acuză pe doctor de neglijență în serviciu. Chirurgul riscă pierderea dreptului la liberă practică.

Ancheta realizată de Colegiul Medicilor (CM) în cazul doctorul Iulian Ghimiș, fostul șef al Secției de Chirurgie Plastică, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău este departe de a se finaliza.

El este acuzat că n-ar fi îngrijit-o pe Anina Albuț, tânăra de 32 de ani din Săucești care a decedat în urma unor arsuri provocate de explozia unei butelii, dar și de faptul că nu a răspuns la telefon, deși era de gardă la domiciliu, în cazul profesorului de Educație Fizică, Marius Vrânceanu, care și-a pierdut brațul stâng în urma unui accident de tren.

Antoaneta Stângă, președinta CM, afirmă că audierile durează mult timp, iar expertul care va decide dacă Ghimiș este vinovat sau nu se va pronunța abia la începutul toamnei.

Ancheta este în derulare, nu stagnează, însă se va lungi până prin luna septembrie. Trebuie chemați la audieri câte doi medici la fiecare ședință și sunt foarte mulți. Toți cei care și-au pus parafa pe fișele medicale ale pacienților sunt chemați în fața comisiei", a declarat președinta Stângă.  

Familiile reclamante și-au pierdut speranța

În schimb, familiile care au avut necazuri din pricina medicului Ghimiș sunt sceptice în ceea ce privește obținerea  unui verdict obiectiv din partea anchetatorilor.

Mi-e frică că nu o să se întâmple nimic și medicul va profesa bătându-și joc și de alți pacienți. Nu cred că va primi vreo sancțiune în conformitate cu greșelile pe care el le-a făcut! Nu cred că un medic al Colegiului îi va da altui medic vreo sancțiune. Doar sunt colegi...", a afirmat cu năduf Alexandra Vrânceanu, soția profesorului rămas fără braț.

Nici Florin Alexandrescu, soțul Aninei Albuț, nu pare prea încrezător într-o pedeapsă corectă aplicată medicului Ghimiș. „Cei care anchetează cazul să se gândească că soția mea a ajuns pe picioarele ei în spital și că avea zile de trăit! Au rămas acasă doi copii de școală general care și acum își așteaptă mama. Nu e drept ce s-a întâmplat!", a afirmat soțul femeii care a murit pe patul de spital.

La începutul lunii ianuarie,  doctorul Iulian Ghimiș a fost retras de pe funcția de șef de secție după ce presa a dezvăluit faptul că a tăinuit șederea în spital a lui Jenică Mihăilescu, bărbatul de 41 de ani care și-a incendiat iubita pe motiv că a întârziat la întâlnire.

CITAT

Antoaneta Stângă - PREȘEDINTA COLEGIULUI MEDICILOR

Dacă Colegiul Medicilor va decide că se face vinovat și de moartea tinerei din Săucești și de pierderea brațului lui Marius Vrânceanu, atunci el riscă pierderea dreptului la liberă practică"  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite