Bacău: Se modernizează trotuarele din centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavajul din Bacău va fi ca pe Champ Elysees
Pavajul din Bacău va fi ca pe Champ Elysees

Centrul Bacăului va fi modernizat în 2011. Investiţiile sunt estimate la peste 8,24 milioane de lei.

Consilierii locali au aprobat studiul tehnic pentru reamenajarea trotuarelor din centrul oraşului, care sunt inspirate după modelul unor pieţe pietonale din Franţa.

"Pavajul va fi de culoare gri, cu sursă de inspiraţie Champ Elysees din Paris şi Place de Terreaux din Lyon. Structura actuală a trotuarelor degradate va fi schimbată cu un pavaj ornamental din roci vulcanice, după modelul Pieţei Tricolorului", spune primarul Romeo Stavarache în expunerea de motive la proiect.

Modernizarea centrului oraşului presupune montarea a 28 de stâlpi de iluminat, 90 de bănci, 30 de coşuri de gunoi dar şi realizarea a opt jardiniere. Lucrările vor începe în această părimăvară, proiectul fiind prins în lista de investiţii.

Dalele de granit, care vor fi montate din parcul Trandafirilor, până la strada Mihai Viteazu şi Casa de Cultură vor fi de culoare gri sau negru, armonizate după culoarea clădirilor.

Ideea realizării unor alte trotuare este apreciată ca oportună şi de băcăuani. „Vara îţi rupi tocurile prin trotuar, iar iarna e gheaţă de-ţi rupi gâtul. E bine că s-au gândit să schimbe aspectul oraşului", ne-a spus Margareta Enache, o băcăuancă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite