Bacău: Scade numărul studenților la Universitatea ”Vasile Alecsandri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenții de la ”Vasile Alecsandri”, renunță la studii din lipsă de bani
Studenții de la ”Vasile Alecsandri”, renunță la studii din lipsă de bani

Aproape 700 dintre cei peste 7.500 de studenți aflați în anii II, III și IV au fost deja trecuți pe lista celor care vor fi exmatriculați

Motivele principale sunt legate de neplata taxelor de studii pentru anul universitar 2009 - 2010 și de numărul de restanțe. "Este un an mai dificil. Lipsa banilor își spune cuvântul și în mediul universitar. Ne-am fi dorit să nu ajungem în acestă situație însă taxele de studii trebuiesc plătite. În această situație se regasesc aproape 400 de studenți din cei 700", a spus Valentin Nedef, rectorul Universității "Vasile Alecsandri".

Cei aproximativ 700 de studenți aflați în pericolul de a fi exmatriculați mai au însă o șansă de a rămâne pe băncile facultății doar dacă în maxim 30 de zile își rezolvă situația financiară sau promovează examenele restante. 

În noul an universitar, 2010 - 2011 Uinversitatea "Vasile Alecsandri" și-a început activitatea cu aproape 10% mai puțini studenți față de anul trecut iar numărul "bobocilor" din acet an este de aproximativ 1.500. Taxele pe care studenții le plătesc anual sunt stabilite în funcție de profilul pe care îl urmează, media fiind de 1.800 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite