Bacău: Săpunul şi ţigările, atracţia hoţilor pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia care a furat lanţuri a fost filmată cu camere video
Femeia care a furat lanţuri a fost filmată cu camere video

Comparativ cu anul trecut, numărul infracţiunilor a crescut cu 5%. Majoritatea hoţilor sunt bărbaţi sub 25 de ani.

Pastă de dinţi, săpun, detergenţi, şampon, gumă de mestecat, ţigări sau parfumuri se află pe lista preferinţelor infractorilor băcăuani.
De cele mai multe ori administratorii afacerilor îşi dau seama de lipsurile de pe rafturi abia la sfârşitul lunii, atunci când fac inventarul. Pe Vasile Budacă, administratorul unui magazin din Comăneşti, hoţii l-au „călcat“ de trei ori în ultimii doi ani.

De fiecare dată au plecat cu mărunţişuri. „Gumă de mestecat, ţigări, parfumuri, cafea. Mi-au furat un stand întreg. Ce m-a mirat cel mai tare e că hoţii au luat salam din magazin şi l-au mâncat acolo. L-au tăiat cu cuţitul rămas pe tejghea. Cred că erau  destul de relaxaţi, ba mai mult, au folosit şi toaleta“, spune amuzat administratorul Budacă. Omul nu a aflat nici până azi cine i-a sustras marfa din magazin, deşi de atunci a trecut jumătate de an. 

Nici în municipiul Bacău hoţii nu duc lipsă de imaginaţie. Ultimul infractor care a stârnit mirarea oamenilor legii a fost o doamnă respectabilă de 57 de ani care a sustras dintr-un magazin cu bijuterii, chiar de sub nasul vânzătoarei, 10 lanţuri de aur care cântăreau împreună 60 de grame.

Doamnă bine, hoaţă de aur

A fost identificată uşor datorită precauţiei administratorului de magazin care şi-a instalat deasupra rafturilor camere de luat vederi. Pusă în faţa imaginilor stocate în calculator femeia nu şi-a putut nega fapta. Totuşi, cele mai multe furturi au drept autori tineri de sub 25 de ani. „În ultimele 11 luni numărul furturilor în judeţul Bacău a crescut cu 5%, comparativ cu anul trecut. Cel mai mult se fură din supermarketuri, pieţe şi magazine de cartier“, a spus Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite