Bacău: Sala de Atletism, transformată în talcioc pentru 5.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei firme din Iași au închiriat locul de antrenament al sportivilor, în care s-a investit pentru renovare peste un milion de lei. Aceasta, deși la ieșirea din municipiul Bacău înspre Onești există un Centru de Afaceri, nou-nouț, destinat organizării de târguri și expoziții de orice tip.

Trei firme din Iași au închiriat pentru cinci zile Sala de Atletism din Bacău pentru organizarea unui târg de textile. Este primul eveniment de acest gen care va avea loc în Sala de Atletism, după ce aceasta a fost renovată anul trecut cu un milion de lei.

Direcția Județeană de Sport (DJS) Bacău a acceptat oferta ieșenilor contra sumei de 5.500 de euro. Târgul expozițional a iscat un conflict între conducerea DJS și Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bacău. „După renovarea Sălii de Atletism, am fost anunțați că nu vom mai putea organiza niciodată târguri, așa cum făceam de obicei. Refacerea pistei a costat foarte mult și trebuie să rămână doar a sportivilor pentru antrenamente și concursuri. Noi am respectat decizia asta, însă alții nu", a afirmat Mihai Tulbure, directorul CCI Bacău.

În replică, Georgel Cojocaru, directorul DJS, spune că Sala de Atletism poate fi oricând închiriată de orice firmă, deoarece are nevoie de bani.

„Cine închiriază sala, să respecte condițiile!"

Directorul Cojocaru afirmă că Sala de Atletism poate fi închiriată de oricine, doar dacă respectă anumite condiții: să nu se amplaseze standuri cu greutăţi, să nu se intre cu utilaje care să deterioreze suprafața și  să nu se bată piloni sau cuie. În plus, pista trebuie să fie acoperită total cu folie şi mochetă. „Pe lângă toate astea, le-am impus ca târgurile să nu mai dureze atât de mult. Practic, expoziţițiile celor de la Camera de Comerț durau trei zile şi alte două săptămâni montatul şi demontatul standurilor. La cei din Iași durează doar cinci zile cu totul", a mai adăugat directorul Cojocaru.

Firmele din Iași nu sunt singurele care i-au făcut cu ochiul lui Cojocaru. În luna decembrie DJS Bacău a bătut palma cu o firmă privată care intenționa să realizeze Revelionul „Inferno". „Afacerea" a picat în ultima clipă când ziarișii de la Adevărul de Seară Bacău au aflat de la organizatorul revelionului că băcăuanii urmează să vină de acasă cu sarmale, băutură, cafea și țigări, iar petrecerea ar risca să strice pista proaspăt renovată.

La începutul acestui an s-a inaugurat la ieșirea din Bacău înspre Onești, Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov" , dar care până acum nu a găzduit decât „Gala învățământului băcăuan"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite