Bacău: Sala de Atletism, renovată cu 1 milion de lei, călcată în picioare de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din afacere, Direcţia Judeţeană pentru Sport câştigă doar 1500 de euro. Circa 5.000 de petrecăreți vor mânca, fuma și vor bea în noaptea dintre ani pe o pistă de lux destinată sportivilor.

Sala de Atletism din oraşul Bacău, în care s-au realizat anul acesta investiţii ce depăşesc un milion de lei, a fost închiriată de o firmă privată, pentru organizarea unei petreceri de Revelion.

Contractul pentru închirierea Sălii de Atletism a fost semnat între Georgel Cojocaru, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Dan Leonte, organizatorul spectacolului, contra sumei de 1.500 de euro. Pentru luarea deciziei nu au fost consultaţi şi antrenorii sau sportivii care îşi desfăşoară  activitatea.

Aceştia consideră că o petrecere de amploare poate distruge pista de atletism şi mochetele. „Eu acum aud prima oară. Sunt convinsă că o astfel de petrecere va afecta pista pentru atletism. Vă daţi seama ce pot face mii de tineri când sunt dezlănţuiţi", ne-a declarat Aura Balaban, antrenorul Clubului Sportiv Şcolar (CSS) Bacău.

Dealtfel, elevii de la clubul sportiv vor fi nevoiţi să-şi facă antrenamentele afară, în zilele din apropierea evenimentului.

Mâncare şi băutură, la discreţie

Directorul Direcției Județene pentru Sport afirmă că, la petrecerea de Revelion sunt interzise fumatul, alcoolul sau mâncarea. În plus, organizatorii ar fi achitat 300 de euro, drept garanţie pentru pagubele care se vor produce.

Pentru protejarea pistei de atletism, se vor pune mochetele, pentru care instituţia băcăuană a mai investit 75 de mii de lei. „La petrecere, tinerii nu au voie să fumeze, să consume mâncare sau alcoolice. Celor băuţi nu li se va permite accesul. Am luat drept garanţie 20% din valoarea contractului. Sala nu se va deteriora!", crede Georgel Cojocaru.

Spusele directorului Cojocaru sunt contrazise de organizatorul evenimentului, Dan Leonte. „Nu au voie să vină cu sticle de băutură şi sarmale de acasă, dar pot cumpăra din sală băutură şi mâncare, puse la dispoziţie de o firmă de catering cu care avem contract. Nu au voie să bage în sală nici produse pirotehnice", ne-a mai spus Leonte.

Organizatorii se aşteaptă la o prezenţă masivă, în jur de cinci mii de tineri, care vor avea parte de muzică house, DJ, dar şi mâncare şi băutură.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite