Bacău: SC Transport Public a învins Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul Guvernului în judeţ a blocat procedura de atribuire a transportului public unei alte firme până la pronunţarea magistraţilor, invocând încălcarea legilor UE.

Traseele de transport public din oraş vor rămâne în continuare în administrarea omului de afaceri Dumitru Sechelariu. Deşi consilierii locali au votat, pe data de 15 aprilie, încetarea contractului de concesiune semnat în martie 2004 între Primăria Bacău şi Transport Public, hotărârea nu va mai fi pusă în practică.


Prefectura Bacău a depus ieri plângere în instanţă prin care contestă decizia consilierilor pe motiv că aceasta nu a ţinut cont de legile Uniunii Europene (UE). „Juriştii noştri au verificat directivele UE în amănunt. S-au găsit cinci elemente care, din punctul nostru de vedere, nu erau în concordanţă cu legislaţia UE şi nici cu cea românească. Rămâne ca instanţa să ia decizia corectă“, a declarat Claudiu Bălan, prefectul judeţului.

Decizia luată de Prefectura Bacău nu este văzută cu ochi buni de cei de la Primărie. Aceştia au programat licitaţia pentru desemnarea unui nou operator pe traseele din oraş pe 17 iulie, iar acum se văd nevoiţi să o anuleze.

Încă 19 ani de contract
„Trebuie să vedem ce justificări are Prefectura pentru că n-am primit nimic oficial. O să am o discuţie cu domnul Claudiu Bălan pentru a vedea pe ce s-a bazat când a hotârât să meargă în instanţă“, a fost replica dată de Dragoş Luchian, viceprimarul Bacăului.

Reprezentanţii SC Transport Public  sunt încântaţi de turnură şi sunt hotărâţi să nu renunţe la contractul încheiat în 2004. Pentru că la acea dată el a fost semnat pe 25 de ani, societatea este convinsă că cei 19 ani rămaşi până la încheierea lui nu vor mai fi puşi sub semnul întrebării.

„Legile UE primează în faţa legilor româneşti. Cât timp trăim într-un stat democratic, sunt convins că instanţa ne va da dreptate“, a declarat Bogdan Ghervan, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Transport Public.

Sechelariu, „dezamăgit“
Chiar dacă Dumitru Sechelariu este acţionarul majoritar al firmei care deţine monopolul pe traseele din oraş, vestea că societatea sa va rămâne pe aceeaşi poziţie nu l-a bucurat foarte tare. Mai mult, acesta nu exclude ca în viitor să o scoată la vânzare. „Până acum am pierdut cu această firmă 100.000 de euro. Dacă nu voi scoate bani mă gândesc să o vând. Cu siguranţă voi găsi“, a spus Sechelariu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite