Bacau: Revelion de criză cu artificii şi lasere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii consacraţi care vor cânta pe scenă în noaptea dintre ani vor fi plătiţi cu 55.000 de lei
Artiştii consacraţi care vor cânta pe scenă în noaptea dintre ani vor fi plătiţi cu 55.000 de lei

Primăria Bacău va cheltui anul acesta cu 62.000 de lei mai mult decât iarna trecută, chiar dacă bugetul este sărac. În noaptea dintre ani vor cânta formaţii şi artişti consacraţi la nivel naţional. Nu se ştie încă dacă se va oferi şampanie în piaţă.

Cei care vor alege să-şi petreacă Revelionul din acest an în oraş vor avea parte de cel puţin două premiere. Primăria a decis ca în noaptea dintre ani să organizeze un spectacol de lumini, lasere şi artificii pe ritmuri muzicale şi să aducă pe scenă o formaţie de muzică populară din Republica Moldova. Evenimentul va scoate  din bugetul local 160.000 de lei. Onorariul artiştilor a fost stabilit la 55.000 de lei. Alţi 24.000 de lei vor fi folosiţi pentru scenotecă, iar artificiile şi laserele vor costa alţi 50.000 de lei.


Vor fi formaţii de top


 Tot din aceşti bani, Primăria va plăti şi aducerea pe scenă a două trupe consacrate la nivel naţional. „Manifestările se vor intitula «Revelion Împreună - 2011» şi vor avea loc în Piaţa Tricolorului. Garantez faptul că vor fi cel puţin două formaţii de top care vor concerta la trecerea dintre ani. Deocamdată suntem în negocieri cu acestea şi nu le pot da numele“, a spus Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Băcăuanii sunt încântaţi de oferta municipalităţii şi au spus că mizează pe factorul surpriză în noaptea dintre ani. „Stăm acasă anul acesta şi voi ieşi cu soţul la miezul nopţii să văd artificiile. Vreau să fie surpriză pentru mine cine va cânta de Revelion“, a spus Olga Gherasim, confecţioneră.


Revelion cu 300.000 de lei


Reprezentanţii Primăriei spun că, faţă de anul trecut, costurile cu organizarea Revelionului vor fi mai mari, chiar dacă este an de criză.  Dar, au continuat ei, nu pot uita anii când costurile erau cel puţin duble.  „Banii sunt mult mai puţini decât în alţi ani. Au fost Revelioane în care s-au alocat din bugetul local 250.000 de lei şi chiar 300.000 de lei. Nu ne mai permitem însă astfel de costuri“, a explicat Tomescu.


Sub semnul întrebării rămâne în acest an servirea unei cupe de şampanie oferită de municipalitate tuturor celor aflaţi în Piaţa Tricolorului. Organizatorii au recunoscut că această tradiţie s-ar putea să fie ocolită la Revelionul din acest an.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite