Bacău: Protest spontan la Casa de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariații își cer stimulentele salariale
Salariații își cer stimulentele salariale

Angajații au suspendat activitatea pentru două ore, nemulțumiți de tăierile stimulentelor și a salariilor.

Băcăuanii care au avut, în această dimineață, treabă la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău au găsit majoritatea ghișeelor închise.Salariații au decis să protesteze, la fel ca și cei din Finanțe, față de neacordarea stimulentelor pe ultimele trei luni.

"Sutem aproape 90 de persoane care am aderat la protest, printre care și colegii de la Onești. Alți cinci colegi nu s-au solidarizat, probabil de frică, după ce de la Ministerul Muncii s-au solicitat liste nominale cu cei care protestează. Avem salarii de 500 - 600 de lei", ne-a declarat Lavinia Matei, lider de sindicat CJP Bacău.

image

Angajată pe funcția de consilier juridic, Lavinia Matei pleacă acasă cu un salariu de 556 de lei, iar rata la bancă este 640 de lei. "Când am luat creditul s-au luat în calcul și stimulentele. Acum rata depășește venitul meu. Am și un copil de doi ani de crescut", a mai spus Lavinia.

În intervalul 10.00 - 12.00, cât a durat protestul, s-a asigurat permanența la un singur ghișeu, cel de primiri cereri pentru bilete de tratament. Cei care au avut de rezolvat alte probleme au solidarizat cu angajații de la Pensii și au așteptat să se facă ora 12.00.

"Mi-a murit soțul și am venit să ridic ajutorul de înmormântare. I-am găsit în grevă, dar aștept. Au și ei dreptate. Salariile sunt foarte mici", ne-a spus Maria Burcă, o băcăuancă. Conducerea unității a fost nevoită să accepte acțiunea subordonaților.

"Au vrut să-și exprime nemulțumirea față de retragerea stimulentelor și reducerile salariale. Ca la toate instituțiile Ministerului Muncii, salarizarea este foarte mică", a declarat Liviu Crețu, director CJP Bacău.

Șeful instituției spune că le va tăia din salariu cele două ore în care și-au suspendat activitatea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite