Bacău: Protest împotriva uciderii câinilor (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de animale au protestat astăzi în fața Prefecturii Bacău împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Aceștia sunt de părere că soluția este sterilizarea și nu uciderea lor.  

Aproape 50 de băcăuani au răspuns invitației la mitingul organizat în aceeași zi în care trebuie să se voteze în Camera Deputaților proiectul de Lege 912 de gestionare a câinilor comunitari.

image

„Noi vrem ca administrația locală să aleagă varianta sterilizării pentru că numai așa putem scăpa de câinii de pe străzi. Dacă îi sterilizăm aceștia nu se mai pot înmulți și în câțiva ani numărul lor se va reduce considerabil", spune Dana Barcaru, directorul Asociației Prieteni Necuvântători.

image

Aceștia fac însă apel și la cetățeni. „În ultima perioadă ne confruntăm cu situații în care câinii sunt scoși din curți și abandonați pe străzi", spune și Florin Suciu, care a realizat chiar și un blog pentru maidanezi.

image

Iubitorii de animale au venit la protest însoțiți și de câini, vedeta fiind un câine abandonat într-o curte de la ieșirea din oraș, care a fost salvat la timp de voluntari.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite