Bacău: Profesor acuzat că și-a bătut elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul arată cum elevii i-au distrus ușa clasei
Profesorul arată cum elevii i-au distrus ușa clasei

Fostul director al școlii din Berzunți și actualul primar reclamă un profesor de geografie că "dă la palme" elevilor. Sesizarea vine pe fondul unui conflict mai vechi între cei doi și actualul director al școlii, fiul profesorului acuzat. Părinții elevilor refuză să depună reclamație.

Aurel Vlaicu Botezatu, profesor de geografie la Școala "Alexandru cel Bun" din Berzunți și diriginte al clasei a VI-a B, este acuzat de Dan Sandu, fostul director al școlii și edilul comunei Gheorghe Bălan că bate copiii "la palme" cu indicatorul cu care arată la hartă.

Dascălul reclamat este tatăl actualului director al școlii, Bogdan Botezatu, care se află de mai bine de un an în conflict deschis cu primarul și fostul director. Motivul este acela că directorul Botezatu a sesizat oamenii legii că fosta conducere a școlii a făcut investiții în școală doar pe hârtie.

Concret, suma de 250 de mii de lei nu se regăsește în lucrările de renovare a unității de învățământ. Din acest motiv există un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești în care sunt cercetați atât fostul director cât și edilul comunei.

"Cercetații" contraatacă

Totodată, nici aceștia din urmă nu se lasă mai prejos și îl acuză pe profesorul de geografie, tatăl directorului, că își bate elevii.

"Inițial am aflat că a bătut toată clasa, iar apoi am aflat că doar pe vreo doi. Am auzit că i-a luat la bătaie pentru că au făcut nu știu ce prostii prin clasă. Am aflat acest lucru de la oamenii din sat în timp ce eram în centru la un magazin", a spus primarul Bălan.

Nici fostul șef al școlii din Berzunți nu se lasă mai prejos. El recunoaște faptul că este de multă vreme în conflict cu fiul profesorului de geografie.

"Eu am fost mazilit de la conducerea școlii acum câțiva ani. Știu că acești copii au fost bătuți și de aceea trebuie să ia cineva atitudine. Evenimentul petrecut în școală nu trebuie așa de ușor trecut cu vederea", a afirmat cu tărie fostul director Dan Sandu.

Profesorul de geografie își recunoaște vina

Părinții copiilor loviți refuză să depună vreo reclamație la Poliție sau la Inspectoratul școlar. "Eu știu că tinerii din ziua de azi sunt răi. Cred că și-a ieșit omul din fire. Botezatu ne-a fost profesor și nouă cu mulți ani în urmă. Cum să-l reclamăm? Noi știm ce odrasle avem", a afirmat Dănuț Avasiloaie, un părinte.

Profesorul acuzat recunoaște că i-a lovit pe copiii de la VI-a B, dar spune că s-a enervat atunci când a văzut ușa clasei distrusă și tocul smuls din perete.

"Eu am venit cu 600 de lei de acasă ca să renovez clasa. Am vărut, am vopsit, am pus ușă nouă și trei dintre elevi și-au bătut joc. Normal că mi-am ieșit din pepeni și le-am dat câte una la palmă", a afirmat profesorul de geografie.

Elevii recunosc că se țin de prostii. "Nu m-am supărat că m-a lovit profesorul pentru că și mama îmi mai dă câte una când mai fac prostii. Nici nu am spus acasă că m-a plesnit la palme pentru că mă temeam că mama o să mă bată și mai tare", Andrei Crivăț, unul dintre elevii loviți.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite