Bacău: Primarul din Odobești și-a dat demisia după o revoltă a sătenilor (GALERIE FOTO ȘI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinții elevilor îl acuză pe edil că nu s-a implicat în păstrarea școlii din centrul comunei. Elevii sunt nevoiți să străbată cinci kilometri pe jos până la cea mai apropiată unitate de învățământ. Totodată, a fost luat la rost și de șeful Inspectoratului Școlar care i-a reproșat că nu a gasit soluție pentru transportul copiilor.

Scandalul mocnea de la începutul anului școlar, când părinții din Odobești au aflat că școala din centrul comunei se va închide iar copiii lor vor învăța la unitatea din satul Tisa Silvestri, aflată la cinci kilometri depărtare.

image

Microbuzul școlar s-a defectat, iar în prima săptămână cei 22 de elevi de la clasele I-IV au fost duși la cursuri cu microbuzul primăriei. Luni s-a stricat și acesta și a fost picătura care a umplut paharul.

image

Părinții au refuzat să mai trimită copiii la școală și, astăzi, au ieșit,  în stradă unde au cerut să se redeschidă unitatea de învățământ.

"Copiii de luni trebuie să meargă pe jos. Noi vrem școala înapoi aici pentru că ei sunt mici, este drum național și nu știu să se ferească de accidente. Ce fac ei la iarnă?", se întreabă, Maricica Petrariu, mama unuia dintre elevi.

Primul luat la rost a fost primarul, Ionel Gălățanu, acuzat că nu s-a implicat pentru a păstra școala în sat. Lucrurile au degenerat însă când în comună și-a făcut apariția inspectorul școlar general care nu a vrut să stea de vorbă de sătenii.

image

Atunci protestarii au blocat drumul și au pus copiii pe capota mașinii. Spiritele s-au calmat abia când au apărut jandarmii și prefectul.

Prefectul speră că edilul se va răzgândi

După ce au discutat cu primarul, oficialii au plecat, însă fără ca cerința oamenilor să fie rezolvată.

"Școala nu se va redeschide. Acolo copii învățau simultan și nu este bine. De mâine acești copii vor fi transportați la cursuri cu microbuzul inspectoratului, până ce microbuzul lor va fi reparat", ne-a declarat Florin Lazăr, inspector general Inspector Școlar Județean Bacău.

image

Când au aflat una ca asta părinții au sărit la gâtul primarului. Acuzat din toate părțile edilul și-a semnat demisia. "Mi-am dat demisia pentru că toți m-au acuzat pe mine. Părinții pe de o parte că nu am făcut tot posibilul să țin școala, inspectorul general că eu am scos părinții în stradă. Am trimis demisia prin fax la Prefectură la ora 13.20", ne-a spus Ionel Gălățanu, primarul comunei Odobești.

Prefectul speră că primarul se va răzgândi. "Nu am văzut demisia, dar poate se mai gândește. O fi luat o decizie la nervi", a spus Constantin Scripăț, prefect de Bacău.

Citat - Ionel Gălățanu, PRIMAR ODOBEȘTI

"Pe noi nu ne-a întrebat nimeni când au închis școala. Unitatea este renovată și cu toate utilitățile. Sunt alte școli care funcționează și cu șapte copii".

 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite