Bacău: Primarii aşteaptă banii pentru refacerea drumurilor distruse de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un milion de lei este mărul discordiei dintre autorităţile judeţene şi edilii unor comune. Pe 28 decembrie, Guvernul a alocat bani pentru refacerea infrastructurii în localităţile afectate de calamităţi în 2010.

Sumele au intrat în contul Consiliului Judeţean Bacău, care i-a transferat pentru bugetul din 2011. „Aceşti bani au venit pentru reparaţia drumurilor din localităţile afectate de inundaţii. Dacă îi dădeam la comune exista riscul, dat fiind că mai sunt două zile din acest an, ca ei să nu fie folosiţi şi să se întoarcă la minister. Banii vor fi împărţiţi la 20 de comune", ne-a declarat Silviu Bondor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Primarii din localităţile inundate se plâng de datorii către firmele care au efectuat lucrări şi se tem că aceşti bani nu vor mai ajunge niciodată la ei.

 Cu banii din rectificare îşi plăteau o parte din datorii

În comuna Săuceşti, grav lovită de ploi, au fost afectaţi peste 25 de kilometri de drum. Primăria a atribuit lucrările de reparaţii mai multor firme, dar acum nu are cu ce să le plătească.

”Noi aşteptam aceşti bani zilele acestea, era bine dacă ni-i dădea, că avem atâtea datorii. Acum, e bine să vină şi în 2011, dar mi-e teamă că rămân uitaţi la Consiliului Judeţean", a spus primarul Costinel Manea.

Comuna Mărgineni este localitatea care a fost lovită din plin de ultimile inundaţii. Pentru repararea drumurilor este nevoie de 3,7 milioane de lei. Pentru lucrările efectuate până acum primăria a rămas datoare cu 1,3 milioane de lei.

„Nicio firmă nu trebuie să aştepte banii de la primării. Nu e corect. Banii puteau să vină şi astăzi, că avem datorii şi la drumuri şi la gunoi", ne-a declarat primarul Marcelin Şolot.

Suma de un milion de lei virată de Guvern între Crăciun şi Revelion se va împărți la 20 de primării.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite