Bacău: Primăria se apucă de spălat străzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de străzi din municipiul Bacău vor fi spălate fir cu fir de către angajații de la Spații Verzi din cadrul Primăriei. Acestea vor fi „lustruite" nu doar cu mătura, ci și mecanizat cu mașinile achiziționate de municipalitate.

Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău, afirmă că lucrările nu au fost contractate de o firmă anume, ci sunt efectuate de angajații primăriei, care sunt plătiți conform statului de plată.

Conducătorii auto, în schimb, par imuni la acțiunea de curățire a șoselelor. „De cât să spele atât străzile, mai bine le-ar repara. Sunt pline de gropi, în care ne  tăiem cauciucurile. În fiecare an se repară șoselele și în următoarea primăvară, după topirea zăpezii, gropile tronează la tot pasul", a afirmat Mitica Balciu (56 de ani), conducător auto.

Acțiunea municipalității de curățare a străzilor va începe luni, 11 aprilie și se va finaliza vineri, 14 aprilie. Programul stabilit de angajații Primăriei începe cu igienizarea străzilor Digu Bârnat și Iosif Cocea.

Continuă marți cu strada Mioriței, miercuri toate șoselele din cartierul Banca Națională. Joi angajații Primăriei Bacău vor mătura și spăla cartierele George Bacovia și Energiei, iar ultima zi a „campaniei" va fi vineri, cu drumurile din cartierul Bistrița Lac.

„Deoarece se impune eliberarea carosabilului, rugăm posesorii de autoturisme să nu le parcheze pe străzile pe care se vor efectua operaţiuni de salubrizare, conform programării, zilnic între orele 09.00 - 17.00", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite