Bacău: Primăria renunță la modernizarea străzilor de zona autogării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată după izbucnirea scandalului între primar și prefect, de la arterele din zona de nord-est a orașului. Hotărârea administrației face ca Bacăul să piardă 3,542 milioane de euro, bani pe care Uniunea Europeană îi acorda pentru realizarea proiectului.

MAI CITIȚI:

Un schimb de terenuri a băgat zâzania între Primărie și Prefectură

Șefii Primăriei municipiului Bacău au decis ca o parcelă de teren, situată la vechiul poligon auto din zona autogării, să  nu mai fie modernizată. Cei peste 1.000 de metri patrați de teren, prinși inițial într-un proiect de anvergură de refacere a străzilor din Bacău cu bani europeni, au fost scoși din plan, după ce Prefectura a atacat în instanță Primăria.

Motivul scandalului îl constituie un schimb de terenuri votat de consilierii locali în luna ianuarie a acestui an. Concret, pentru a intra în posesia celor 1.000 de metri patrați, Primăria a oferit la schimb proprietarului un alt teren de peste 600 de metri pătrați, situați la ieșirea în autogară. „Noi nu putem aștepta până se va pronunța instanța că pierdem banii nerambursabili de la UE. Am decis ca să scoatem acea bucată de teren din proiect", declarat Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

Prefectul cere acte

 Prefectul Constantin Scripăț afirmă că demersul său din instanță este unul corect și justificat, atâta timp cât Primăria nu a putut demonstra că este proprietară pe teren. „ Eu nu pot accepta ca o hotărâre de Consiliu Local (n.r. - prin care s-a decis schimbul de terenuri)  să nu aibă niciun document în spate. Primăria să demonstreze că e proprietară! Am cerut lista de inventar și situația juridică a terenului și nu am primit nimic. Poate că Primăria e proprietară pe teren, însă nu a dovedit acest lucru", a declarat Constantin Scripăț, prefectul Bacăului.

„Primăria e proprietară!"

Ovidiu Popovici, secretarul Primăriei, îl contrazice, însă pe prefect. El a explicat că în zona Moldovei nu există un instoric al terenurilor sau cărți funciare și că ițele pot fi descâlcite doar cu ajutorul legii. „Terenurile care nu sunt în domeniul public, nu sunt revendicate de nimeni și nu sunt în litigiu, intră, în mod automat, în domeniul privat al municipiului. Acest drept este reglementat prin lege. Noi nu avem ce să mai demonstrăm. Primăria este proprietar și atât!", a declarat secretarul Popovici.  

Schimbul de teren a fost contestat la Tribunalul Bacău,  secția contencios administrativ, pe data de 18 martie, la două luni după ce consilierii au votat trocul.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite