Bacău: Primăria l-a demolat pe Vasile Botomei (FOTO - UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au demolat în această dimineață birourile
Muncitorii au demolat în această dimineață birourile

Birourile avocatului băcăuan Vasile Botomei au fost puse la pământ de oamenii primăriei. Au participat la demolarea de la ”Bartolo” peste 30 de angajaţi ai instituţiei, dar şi un echipaj de 10 poliţişti comunitari

ORA 18.00

Avocatul Vasile Botomei a decis să pornească un adevărat război cu primarul Romeo Stavarache şi angajaţii instituţiei. Doarece a fost demolat, iar bunurile i-au fost distruse, acesta s-a adresat instanţei. "Am înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău plângerea în dosarul 10041/P/2010. Cercetarea va fi efectuată de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie. I-am dat în judecată pentru furt, distrugere, abuz în serviciu şi tulburare de posesie. Aparatura pe care am avut-o la sediu a fiost încărcată în maşinile de gunoi ale primăriei şi nu mi s-a spus unde este depozitată", a mai spus avocatul Botomei.

Salariatii de la spatii verzi au devenit specialisti in frigiderele lui Botomei

Pe de altă parte, Primăria Bacău vrea să încaseze contravaloarea operaţiunii de demolare, calculată la fix 5623 de lei

„Dispoziţia a fost atacată de Botomei şi a fost nevoie de şase ani de procese, finalizate prin emiterea acestei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Cheltuielile de demolare, în valoare de 5623 de lei vor fi suportate de Bartolo Prod Com", afirmă Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Politistii comunitari s-au mai relaxat cu o tigara, ca timpul sa treaca mai repede

ORA 16.30

Avocatul băcăuan îşi caută acum dreptatea la Poliţie şi Judecătorie. „Nu este normal ce se întâmplă. Este un mare abuz!", a spus acesta.

„Suntem la poliţie, vrem să depunem plângere penală. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un abuz fără limite. Să se facă dreptate!", a spus soţia, avocat Mihaela Botomei-Hartingher.

ORA 15.00. Vasile Botomei afirmă că în 2005 a primit autorizaţie de construcţie pentru întreaga suprafaţă, de 120 de metri pătraţi, construită în staţia de autobuz de la „Bartolo". El mai afirmă că municipalitatea a refuzat să-i elibereze autorizaţia de construcţie în 2003, când primar era Dumitru Sechelariu, iar actualul primar a emis în 2004 o decizie de demolare.

„Autozaţia de construcţie din 2005 a fost dată de Primăria Bacău, după ce a fost executată silit de executorul Dăscăliţa Dumitru. Eu am contestat în instanţă decizia de demolare. Obligată de instanţă, primăria a dat însă şi autorizaţie de funcţionare. Practic, prin această demolare, primarul Stavarache face un abuz şi îşi nesocoteşte propriile acte emise", a mai spus Vasile Botomei.

Ioan Marc crede ca a ajuns carne proaspata pentru primarul Stavarache

Ioan Marc este unul din colaboratorii avocatului băcăuan. Acesta s-a opus acţiunii de demolare şi a fost agresat de angajaţii primăriei. „M-au lovit. Uitaţi-vă ce am la mâini. Au vrut să-mi pună cătuşe. Le voi face plângere penală", afirmă Ioan Marc.

boto 3

Peste 50 de băcăuani au asistat la distrugerea clădirilor. Cei mai mulţi nu au înţeles de ce a fost nevoie de atâţia poliţişti comunitari. „Botomei este avocat doctor. De ce a fost nevoie să vină cu atâţia comunitari? Nu este un infractor periculos", ne-a spus Andrei Cosma.

Alţi băcăuani sunt de altă părere. „Nu ştiu cine are dreptate. Stavarache sau Botomei. Oricum, spaţiile astea arătau cam rău şi stricau imaginea zonei", ne-a spus Vasile Popa, de 57 de ani, prezent la demolare.

Avocatul băcăuan a catalogat acţiumnea ca pe un alt abuz al primarului Romeo Stavarache. „Este un abuz în serviciu al domnului Stavarache. Eu am decizie definitivă a instanţei care îmi dă mie dreptate", a spus Botomei.

Primăria Bacău se află de şase ani în procese cu Vasile Botomei. Deoarece a refuzat să elibereze autorizaţie de funcţionare, avocatul a executat instituţia cu peste 400 de mii de lei.

boto 2

Totodată, el a contestat decizia de demolare a spaţiilor, emisă în 2004. Procesul privind contestarea acestui act a rămas fără obiect după ce primăria i-a eliberat autorizaţie de construcţie.

„E o decizie din 2004, pe care am pus-o în aplicare acum", afirmă secretarul Ovidiu Popovici. În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al instituţiei afirmă că Botomei va plăti şi cheltuielile de demolare.

„Dispoziţia a fost atacată de Botomei şi a fost nevoie de şase ani de procese, finalizate prin emiterea acestei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Cheltuielile de demolare, în valoare de 5623 de lei vor fi suportate de Partolo Prod Com", afirmă Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite