Bacău: Primăria alocă bani și pentru repararea caselor afectate de inundații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie a Primăriei Bacău va verifica situația locuințelor afectate de inundații de pe strada Arcadie Șeptilici și va decide care sunt familiile ce vor primi ajutoare pentru reparații.

După ce autoritățile locale au decis ajutarea familiilor ale căror case au fost distruse, este rândul celor cu case avariate să primească ajutor. Consiliul Local Bacău a decis să acorde sinistraților de pe strada Arcadie Șeptilici ajutoare pentru reconstrucția caselor distruse sau afectate de inundații.

Aleșii locali au aprobat acordarea unor cantități de material de construcții, în valoare totală de 600.000 de lei, dar și a unor ajutoare financiare, în sumă de 400.000 de lei. Ajutoarele vor fi împărțite familiilor care locuiesc pe această stradă. Primarul Romeo Stavarache a anunțat că locuințele care au fost afectate în proporție de peste 50-60 la sută vor fi reconstruite.

"În urma evaluărilor întreprinse de comisa noastră, am stabilit că avem douăsprezece case care trebuie reconstruite din temelii, inclusiv cea a familiei Palade de la numărul 32. S-a aprobat deja hotărârea de Consiliu pentru alocarea sumei de 100.000 de lei, iar în acest moment se lucrează la lista cu casele care au suferit diverse avarii şi care vor trebui reparate", a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriai municipiului Bacău.

Strada Arcadie Şeptilici a fost cea mai afectată de inundaţiile din această lună, după ce apele Negelului s-au revărsat peste dig, iar nivelul apei în casele localnicilor a ajuns la un metru şi jumătate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite