Bacău: Prima ninsoare ar putea bloca drumurile comunale și cele sătești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii șoferi vor avea de furcă cu zăpada și în această iarnă
Unii șoferi vor avea de furcă cu zăpada și în această iarnă

Strategia de dezăpezire a județului pentru iarna 2010 - 2011 a fost deja bătută în cuie de șefii de la drumuri însă previziunile lor optimiste nu l-a convins pe prefectul județului care se teme că prima ninsoare va bloca drumurile ca în ceilalți ani.

Valentin Palea, directorul Serviciului Public Județean de Drumuri (SPJD) și Sorinel Leahu, director la Secția Drumuri Naționale Bacău au promis în ultima ședință a Colegiului Prefectural că în acest an zăpada nu va mai da de furcă șoferilor. "Suntem pregătiți pentru intervenții. Avem toate materialele necesare iar datoriile de anul trecut către firma de dezăpezire vor fi achitate în maxim o săptămână", a spus Palea.

În ciuda asigurărilor date de cei doi directori Constantin Scripăț, prefectul Bacăului, s-a ferit să dea asigurări șoferilor că vor avea o iarnă liniștită. Mai mult chiar, a indicat și zonele unde, la prima ninsoare, șoselele vor deveni greu practicabile sau chiar compromise în totalitate. "Drumurile comunale și cele sătești sunt într-o stare jalnică. Am mari îndoieli că acestea sunt pregătite pentru iarnă. Sunt convins că la prima ninsoare vor deveni impracticabile", a spus Scripăț.

Nu toate drumurile au prioritate

Chiar dacă SPJD are în administrare o rețea de drumuri de peste 935 de kilometri în această iarnă doar 436 de kilometri vor avea prioritate la dezăpezire.

Motivul îl constituie gruparea drumurilor pe patru nivele de viabilitate și decizia de a se interveni în principal pe cele aflate la nivelul doi. "Drumurile incluse la nivelul patru de viabilitate sunt puțin circulate iar cheltuielile necesare întreținerii pe timpul iernii sunt nejustificate economic. La nivelul trei de viabilitate se va interveni numai după asigurarea circulației rutiere pe drumurile încadrate la nivelul doi", a mai spus Palea

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite