Bacău: Premieră în România la lucrările de la pasajul Oituz (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 50 de muncitori au turnat ieri, timp de zece ore consecutiv, placa superioară a pasajului subteran Oituz-Ştefan Guşă.

 Turnarea plăcii a început efectiv la ora 14.00 și s-a încheiat aseară la miezul nopții, fiind folosiți în total peste 650 de metri cubi de beton.

Tot ieri, sub placă, a fost montat și un cuțit pentru foraj ce urmează a fi introdus în pământ pe sub 14 linii de cale ferată. „Pentru a introduce mastodontul de beton în pământ se va folosi o tehnologie nouă în România şi anume lansare ciclică prin metoda stingerii orizontale hidraulice Mastodontul are în faţă un cuţit metalic cu alte două elemente ascuţite ce dislocă pământul pe măsură ce înaintează", ne-a explicat Ioanid Grigore, şef şantier.

Prefabricatul are 86,7 metri lungime şi o deschidere de nouă metri pentru a permite realizarea a două benzi de circulaţie a maşinilor.

Procedura va dura o lună. Pentru ca mastodontul să pătrundă pe sub căile ferate va fi împins de 16 prese puternice.

Pasajul va face legătura între strada Gral. Guşe, întrarea dinspre Oneşti şi Strada Ioniţă Sturdza.

image

Pasajul va fi introdus în pământ cam într-o lună. Sperăm până pe 20 octombrie lucrările să fie gata. Pentru realizarea tuturor lucrărilor se vor cheltui peste opt milioane de euro, fonduri europene", a mai spus Ioanid Grigore.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite