Bacău: Poşta, ţepuită cu 200.000 de lei de un inspector de control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea în care ea era acţionară împreună cu soţul său a vândut hârtie igienică în mai multe oficii poştale din ţară. Fiscul a scos bunurile societăţii la licitaţie.

Olguţa Cocrea, fostul consilier al directorului general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) şi deputat PRM în perioada 2004-2008, actual inspector al Departamentului de Control din cadrul CNPR şi preşedinte de sindicat al poştaşilor din judeţul Bacău, a tras în piept bugetul statului cu 200.000 de lei.

În urma unui control realizat de inspectorii Finanţelor Publice Bacău, s-a descoperit că în ultimii cinci ani firma Claudiu&Jimmy Entreprises, cu sediul în comuna Răcăciuni, în care sunt asociaţi soţii Olguţa şi Gheorghe Cocrea, n-a plătit TVA-ul către bugetul de stat. Societatea are ca obiect de activitate tăierea, decuparea şi apoi vânzarea hârtiei igienice, achiziţionată de la o fabrică din Adjud. Marfa era distribuită de firma lui Cocrea în mai toate oficiile poştale din ţară. Contractul a fost semnat în urmă cu aproape 9 ani la nivelul Companiei Poşta Română şi a fost reziliat la sfârşitul anului trecut. În toţi aceşti ani, cele mai mari vânzări de hârtie igienică s-au realizat în judeţele Bacău, Iaşi, Prahova şi Galaţi.  

Bunurile, licitate de Fisc
Şefii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) a judeţului Bacău afirmă că deja s-a început procedura de executare silită a bunurilor societăţii conduse de Olguţa Cocrea. Este vorba despre un autoturism marca Ford, utilaje şi spaţii aflate în patrimoniul societăţii. „Trebuie să recuperăm aceste datorii către bugetul de stat şi, prin urmare, au fost organizate licitaţii, însă nu s-a prezentat nimeni. Deocamdată nu a venit niciun ofertant, însă se va relua procedura licitaţiei“, a declarat Adrian Anghel, purtător de cuvânt al DGFP Bacău. El a adăugat că dacă bunurile aflate în patrimoniul firmei  Claudiu&Jimmy Entreprises din Răcăciuni nu vor fi comercializate, firma lui Cocrea riscă intrarea în insolvenţă, adică falimentul.

„Un contabil mai distrat!“
În replică, Olguţa Cocrea recunoaşte că are datorii la bugetul de stat, însă afirmă că totul a fost o „eroare a contabilului de la firmă“ şi că până la acest control al inspectorilor de la Fisc nu a avut habar de această neregulă. „Ce să fac dacă am avut un contabil mai distrat? Oricum, l-am dat afară! Ştiu că am datorii la stat şi încerc acum să fac rost de bani. Credeţi că mie îmi convine această situaţie? Am nişte pământ şi vreau să-l vând. Am vorbit cu un client şi a zis că mi-l va cumpăra. Îmi voi achita toate datoriile către stat!“, a dat asigurări inspectorul Departamentului de Control din cadrul CNPR.

Ea a afirmat că a încetat contractul dintre firma sa şi Poşta Română, însă afacerea îi va merge în continuare fără probleme. „Chiar dacă nu mai am contract cu Poşta Română, nu vă faceţi griji, că am unde să distribui hârtia igienică“, a adăugat Cocrea.

Nepotism la Poştă
Olguţa Cocrea a fost implicată într-un scandal în 2009, când s-a descoperit că angajase mai toată familia în diferite funcţii de conducere din cadrul Poştei. Fiica sa, Alina Cocrea, fiul George Claudiu Cocrea şi Andreea Chiriac, prietena lui, ocupau posturi de inspectori. Ca să primească funcţie, fiica obţinuse o derogare de la Bucureşti, deoarece nu avea studiile universitare finalizate. Mai existau şi alte rude ale consilierei angajate în cadrul Poştei Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite