Bacău: Portret/ Alexandru Curcudel îşi face drum spre aurul din K1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul s-a apucat de king-boxing, a obţinut bronzul la Europenele de unifight, dar visează la o carieră în K1.

Alexandru a păşit prima dată într-o sală de sport când avea 10 ani. A practicat karate o jumătate de an, după care a încercat mai multe discipline: fotbal, lupte greco-romane, tenis de câmp şi judo.

A durat aproape şapte ani până şi-a găsit în final sportul preferat. „Anul trecut  m-am apucat de king -boxing şi îl am antrenor pe profesorul Doru Mardare, campion naţional la această disciplină. Îmi place foarte mult ce fac, iar o zi fără antrenamente este pentru mine un adevărat chin“, povesteşte Alexandru.

Regretul său este că nu a reuşit până acum să participe la nicio competiţie de king-boxing. Şansa i-a surâs când l-a cunoscut pe profesorul Mihai Gosav, care l-a sfătuit să se antreneze pentru unifight. Nu ştia nimic despre acest sport însă, după două luni de antrenamente intensive, a fost selectat să participe la Campionatul European de Unifight pentru Juniori.

„Visez la revanşă“

„Este un sport diferit de king-boxing. Trebuie să ştii să tragi cu pistolul, să arunci la ţintă cu un cuţit şi să te baţi în ring. M-a ajutat mult faptul că am făcut lupte greco-romane pentru că tehnicile din king-boxing nu sunt suficiente pentru a-ţi domina adversarul“, explică sportivul.

Concursul european a fost prima competiţie mare din viaţa lui Alexandru. După ce a avut de înfruntat sportivi din ţări cu tradiţie în unifight, precum cei din Rusia sau Azerbaijan, Alexandru a reuşit să se claseze în final pe locul trei. „Pentru locul trei m-am bătut cu un polonez. Am ratat finala pentru că am fost eliminat de un sportiv rus. Mi-aş dori să mă mai întâlnesc cu el şi să-mi iau revanşa“, a mai spus Alexandru.

Profil
Născut. 30 iunie 1993, Bacău.
Studii. Este elev în clasa a XI-a la Liceul „Anghel Saligny“.
Familie. Are un frate mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
La ce competiţii urmează să participi?
Acum mă pregătesc intens pentru Cupa României La king-boxing, care va avea loc pe 4 decembrie la Bucureşti. Sper să mă întorc cu prima mea medalie la acestă disciplină sportivă. Până la 21 de ani vreau să iau cel puţin şase medalii de aur, atât în king-boxing cât şi în unifight. Visul meu e să ajung să concurez în K1. 
Nu este greu să te antrenezi la două sporturi?
Pentru mine nu. Am foartă multă energie şi trebuie să mi-o consum. Mă antrenez în special pentru king-boxing, dar nu ratez niciodată să aplic şi tehnici din unifight.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite