Bacău: Portret/ Adrian Jaravăţ: „În radio ai nevoie de talent şi răbdare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanul lucrează în timpul zilei la Radio Impact,  iar seara mixează în discotecile din Iaşi. Iubeşte muzica şi nu şi-ar putea imagina viaţa fără ea.

Adi, cum îi spun prietenii, a îndrăgit mereu muzica. Pentru că şi-a dorit să câştige bani de buzunar cu această pasiune, la 19 ani a hotărât să mixeze melodii în discoteci. „Prima dată am mers la Gura Humorului, unde a fost destul de amuzant pentru că la un moment dat am rămas fără baterie la laptop şi toată lumea şi-a îndreptat privirea spre mine. Am rezolvat imediat şi am continuat fără probleme“, îşi aduce aminte Adrian.


De atunci, obişnuieşte să meargă des în cluburi ca DJ, chiar dacă până în prezent nu a reuşit să-şi cumpere propriul mixer. „Ştiu că e greu de crezut, dar nu am un instrument al meu. Am învăţat să mixez cu ajutorul prietenilor, care mi-au pus la dispoziţie aparatele lor. Mi-aş dori foarte mult să am însă un Pioneer 1000MK3“, a mai adăugat el. Adrian mai spune că această îndeletnicire a privit-o la început ca pe o joacă, însă între timp a devenit cel mai important lucru din viaţa lui.


„Cred că toată lumea are o pasiune mai mare sau mai mică pentru muzică. Eu am muncit foarte mult. Am avut răbdare şi am reuşit ce mi-am propus cu ajutorul familiei şi al prietenilor, care m-au susţinut moral şi financiar“, adaugă băcăuanul. După ce a dat Bacalaureatul, tânărul s-a angajat la radio, iar în paralel mergea şi la facultate. „Pentru mine a fost o realizare foarte mare. Am reuşit ulterior să-mi îmbin ambele pasiuni întrucât mergeam în cluburi noaptea ca DJ şi ziua la radio“, a completat Adrian Jaravăţ. În prezent, lucrează la un radio din Iaşi şi spune că moderează o emisiune de divertisment, care îl solicită intelectual foarte mult.


Ascultă orice, mai puţin manele


„La radio trebuie să ai talent şi foarte multă răbdare. Nu este simplu, chiar dacă aşa ar părea la prima vedere. La emisiunea mea îmi trebuie multă energie, nu îmi pot permite o clipă să fiu trist pentru că eu trebuie să-l fac pe ascultătorul meu să zâmbească“, a mai spus Adrian. În studio petrece şi până la şapte ore pe zi, însă iubeşte ceea ce face şi nu simte oboseala.

Ascultă cel puţin 100 de melodii pe zi, de toate genurile, mai puţin manele.
„Nu am compus nicio melodie eu personal, însă alături de colegii mei Flavius şi Marko am reuşit să creăm nişte remixuri care deja se difuzează la radiourile din ţară. Ca oricare DJ, mi-aş dori să mixez în Ibitza alături de Tiesto sau Armin. Îmi place foarte mult muzica trance“, a afirmat tânărul.

întrebări şi răspunsuri
De ce ai plecat din Bacău?
În momentul în care am decis să plec din oraş mi-am dorit să urc o treaptă în cariera mea. Am renunţat la un post la un FM băcăuan pentru o slujbă la Radio Impact din Iaşi. A fost o provocare foarte mare pentru mine deoarece ajunsesem să lucrez la o staţie regională, prezentă în nouă oraşe din Moldova.
Te-ai mai întoarce în Bacău?
În contextul actual nu cred. Bacăul este un oraş frumos, însă dacă îţi doreşti ceva mai mult, trebuie să pleci într-un oraş mai mare. Cu toate acestea, o dată la două-trei luni vin acasă pentru că mi se face dor de familie şi de prieteni.

ce-i place
Adrian iubeşte să-şi petreacă timpul liber alături de prieteni şi din când în când să citească câte o carte. Totodată, adoră să urmărească filme şi se declară „un cinefil înrăit“. Şi-ar dori propriul pupitru profesionist de mixaj.

 ce nu-i place
Băcăuanul spune că nu suportă să aştepte prea mult autobuzul. Adrian Jaravăţ urăşte cozile de la magazine şi oamenii ipocriţi. De asemenea, tânărul susţine că niciodată nu mănâncă orez.

profil
născut. 19 iulie 1987, la Bacău.
studii. A absolvit Universitarea „Spiru Haret“, Secţia Jurnalism.
familie. Necăsătorit.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite