Bacău: Pompierii se luptă aproape zilnic cu incendiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul semestru al acestui an s-au înregistrat 265 de incendii în tot județul. Cifra este mai mare față de primul semestru al anului trecut, cand pompierii au intervenit în șase luni la doar 238 de situații de acest gen.

Incendiile le dau mari bătăi de cap pompierilor. "În ciuda campaniilor noastre de prevenire a acestor tragedii, numărul incendiilor este în continuă creștere. Mai grav este că, deja în primele luni ale anului au fost 11 victime, dintre care șase au murit în urma arsurilor grave de pe suprafața corpului", ne-a precizat Andrei Grecu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Urgență "Maior Constantin Ene" Bacău.

El a mai spus că, incendiile s-au petrecut din cauza neglijenței oamenilor.

"Oamenii sunt iresponsabili"

"Aproape toate arderile care au avut loc s-au întâmplat din cauza unor persoane care nu pot fi catalogate decât iresponsabile. Altfel, nu ne putem explica de exemplu, cum trei copiii cu vârste cuprinse între un an și cinci ani care au murit într-un incendiu într-un apartament din Buhuși, după ce părinții i-au lăsat singuri în casă", ne-a mai declarat Andrei Grecu.

În 62 de cazuri pompierii au intervenit pentru a stinge flăcări în spații închise, dar în alte 79 de situații a fost vorba de arderi necontrolate în spații deschise.

Valoarea pagubelor înregistrată de la începutul lui 2010 este de 2.33 de milioane de lei, iar bunurile salvate sunt în valoare de 25.30 de milioane de lei.

Cele mai mai multe incendii s-au produs în Bacău, Asău, Onești și Moinești.


Incendii grave în Bacău

Unul dintre cele mai grave incendii s-a produs în luna februarie la un gater de la societatea Libertas din comuna Palanca. Apoi, greu de stins a fost și cel de la o biserică din lemn situată în comuna Huruiești, dar și flăcările în urma exploziei produse, în luna iunie, la un rezervor cu ulei rezidual, cu o capacitate de 20 de tone, aparținând firmei Quartek Grup, cu sediul în incinta CET S.A.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite