Bacău: Polițiștii locali pot aplica amenzi în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 ianuarie Poliția Primăriei a devenit Poliție Locală. Agenții au rămas aceeași, doar că de acum au mai multe atribuții.

Aceștia vor aplica amenzi conform Codului Rutier și vor putea trage șoferii indisciplinați pe dreapta. Așa că, dacă staționezi neregulamentar sau circuli pe interzis atunci pe lângă sancțiune mai primești și puncte amendă.

Pentru a se putea descurca cu noile reguli, agenții vor urma un curs de instruire cu personal de la Ministerul Administrației și Internelor. Agenții băcăuani privesc cu ochi buni transformarea și speră ca pe lângă sarcini în plus să primească și lefuri pe măsură.

Petru Axinte (39 ani) lucrează de 16 ani ca agent de ordine publică. A prins o schimbare în 2005 când Corpul Gardienilor Publici s-a transformat în Poliția Primăriei, iar acum instituția se schimbă din nou.

"Avem speranța că va fi mai bine. Până acum funcționam în baza unei hotărâri de Consiliu Local, acum avem o lege. Acest lucru ne dă stabilitate și poate o să avem și salarii mai bune", ne-a spus Petru.

La Bacău, activitatea Poliției Primăriei nu se va schimba foarte mult. Instituția a funcționat după un proiect pilot iar atribuțiile erau cam aceleași.

"În țară au fost doar trei astfel de instituții. Agenții noștri știu ce au de făcut. Ceva modificări vor fi pe linie de Rutieră și Ordine Publică și vor urma cursuri pentru asta", a confirmat și Relu Mardare, șeful Poliției Locale Bacău.

Noua instituție va funcționa după aceeași schemă care prevede 176 de angajați. Pentru moment ei vor putea fi remarcați pe stradă după aceeași ținută.

"În lege se stipulează că uniforma va fi de culoare neagră cu vipușcă de culoare gri, dar noi nu le vom schimba acum pentru că ar însemna bani cheltuiți iar bugetul nostru este asigurat din bugetul local și nu are rost", a mai spus Relu Mardare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite