Bacau: Poliţiştii locali, cu demisiile pe masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii spun că nu mai pot trăi cu un salariu de 500 de lei, cât primesc în momentul de faţă. În doar două săptămâni, zece poliţişti au renunţat la slujba lor şi au plecat să muncească pe un salariu din care să-şi poată întreţine familia.

Situaţie fără precedent la Poliţia Primăriei Bacău. Agenţii locali îşi dau demisia pe capete după ce au văzut fluturaşul de salariu de luna trecută. Majoritatea au găsit în cont în jur de 500 de lei, bani ce reprezintă leafa pe o lună. Când şi-au dat seama că nu au cu ce să-şi achite băncile sau să-şi plătească întreţinerea, şi-au scris demisia.

Citeşte şi:

Tupeu cu epoleţi! Poliţia parchează fără jenă pe locurile rezervate persoanelor cu handicap


„Au plecat oameni buni. Principalul motiv este salariul, mult prea mic. Avem un caz, soţ şi soţie, care şi-au dat demisia şi au plecat la muncă în străinătate pentru că nu reuşeau să achite dările. Cu banii pe care-i primesc acum nu pot să-şi asigure traiul minim“, ne-a spus Benone Tocilă, director adjunct  la Poliţia Primăriei Bacău.


Şefii instituţiei se tem că acesta este doar începutul şi vor ajunge în situaţia de a nu mai avea agenţi care să patruleze pe străzi. „Probabil vor mai pleca şi alţii. Pe timp de iarnă cheltuielile sunt mari şi când vor vedea că nu mai au cu ce plăti facturile vor renunţa. Problema este că posturile sunt blocate şi nici nu putem face angajări“, a mai spus Tocilă.


Şomajul este cât salariul


Printre cei care au ales să părăsească instituţia se numără şi Daniel Uricaru (27 de ani). Acesta lucrează  de cinci ani ca agent în cadrul Poliţiei Primăriei Bacău. Îi placemeseria sa, dar spune că banii pe care-i primeşte nu-i ajung nici să achite ratele la bancă. Preferă să meargă în şomaj, care este aproape cât salariul şi astfel să fie mai util familiei.


„Mai bine stau acasă şi iau aceiaşi bani decât să mai vin la serviciu. Soţia este şi ea bugetar, lucrează în învăţământ, şi avem un copil de doi ani de crescut. În luna august am luat salariu 500 de lei. Nu poţi să trăieşti cu aceşti bani“, spune dezamăgit Daniel. Tânărul spune că-şi va întocmi formalităţile pentru obţinerea ajutorului de şomaj şi-şi va căuta un serviciu în străinătate. „Voi dezbrăca uniforma şi voi merge să bat la alte uşi. Îmi pare rău, dar nu am ce face. Anul trecut, pe vremea aceasta aveam 1.200 de lei, acum s-a redus mai bine de jumătate“, a adăugat agentul.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite