Bacău: Polițiștii de proximitate se fac ”băieți răi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de proximitate, cunoscuți în orașe ca agenții gata pregătiți să vă ajute cu un sfat sau o vorbă bună, își vor schimba profilul de activitate în perioada următoare.

La nivelul a trei inspectorate din țară, printre care și Bacăul, se implementează un proiect pilot prin care se dorește transformarea proximiștilor în agenți de poliție judiciară.

"O să le mărim competențele și le vom da să rezolve și dosarele penale mai ușoare gen lovire, amenințare sau vătămare corporală simplă. În același timp le vom reduce aria de competență pentru că nu vor putea acoperi întreaga zonă", ne-a declarat cms. șef Vasile Oprișan, inspector șef IPJ Bacău. Aceștia vor putea să aplice și amenzi lucru pe care până acum nu-l făceau.

Numărul se va tripla

La nivelul județului Bacău sunt 28 de polițiști de proximitate care activează în municipii, orașe și stațiuni. Pentru a proba eficacitatea proiectului, numărul acesta va crește prin transfer de lucrători de la alte servicii.

"Vom ajunge la 75 de polițiști, care cel mai probabil vor păstra aceeași denumire. În 2005, când am implementat acest concept, s-a dorit a fi o punte de legătură între poliție și cetățean. Noi considerăm că am realizat acest lucru și trebuie să trecem la etapa următoare", ne-a declarat comisarul Adrian Tuluc, coordonatorul Poliției de Proximitate Bacău.

Proiectul se va desfășura vreme de șase luni. După această perioadă va avea loc o evaluare și dacă se constată că măsura este bună atunci se va aplica în toată țara. Deocamdată, proiectul se va implementa și în Sibiu și Dolj.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite