Bacău: Peşteră în miniatură de vizitat la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sala de expoziţii de la „Ioan Borcea“ sunt prezentate peste 200 de exponate de paleontologie, arheologie şi zoologie.   

 Băcăuanii pot vizita în acest weekend expoziţia „Peşteri din România-mirifica lume a carstului“ la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii „Ioan Borcea“ din Parcul Cancicov. Vizitatorii vor avea ocazia să afle modul în care s-a format relieful carstic de suprafaţă şi subteran, vor vedea exemplare din fauna fosilă şi actuală, dar şi dovezi ale prezenţei omului în peşterile din România.

„Cel mai important exponat este scheletul unui urs de peşteră care are o vechime de aproximativ 1,5 milioane de ani. Avem şi exponate tridimensionale cu o valoare ştiinţifică deosebită“, a spus Gabriela Gurău, directorul Muzeului de Ştiinţe ale Naturii.Un punct inedit de atracţie îl reprezintă o peşteră în miniatură, construită pe o suprafaţă de 21 de metri pătraţi. Aici, vizitatorii vor putea observa forme de relief şi formaţiuni specifice acestui tip de ecosistem, prezentarea fiind însoţită de un fundal muzical.

„Această mini-prezentare a peşterilor din ţara noastră are drept scop principal valorificarea într-un mod deosebit a formelor carstice şi a preparatelor de zoologie, arheologie şi palentologie. Totodată dorim să promovăm activităţile de explorare şi cercetare ştiinţifică“, a mai spus Gabriela Gurău. La realizarea expoziţiei au contribuit trei mari muzee din România: cel de la Bacău, Galaţi şi Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, dar şi Federaţia Română de Speologie şi Grupul de Explorări Subacvatice şi Speologice din Bucureşti.

Băcăuani vor putea admira o parte din tainele peşterilor pe parcursul anului,  între orele 8.00 şi 16.00, de marţi până duminică. Biletul costă 4 leu, iar elevi şi grupurile organizate vor achita câte 1 leu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite