Bacău: Peste 40 de biblioteci din județ au primit calculatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Județeană "Costache Sturdza" cu ajutorul Programului "Biblionet- lumea în biblioteca mea" a reușit în doi ani să doteze cu echipamente IT 41 de biblioteci din județul Bacău.

Proiectul, finanțat de Fundația "Bill & Melinda Gates", a ajutat la instruirea atât în 2009 cât și în 2010 a 70 de bibliotecari și a oferit spre dotarea unităților de cultură peste 300.000 de dolari.

"Biblionet este una dintre cele mai importante investiţii într-o intervenţie menită să faciliteze accesul public la Internet şi constituirea unui sistem durabil de biblioteci publice moderne în judeţul Bacău. Programul se derulează timp de cinci ani", a precizat Gabriela Muraru, directorul Bibliotecii Județene din Bacău.

La nivelul Centrului Județean de Formare au fost selectaţi din rândul bibliotecarilor şi instruiţi doi traineri, din care unul este deja formator de alți specialiști în domeniu. Pentru următorii trei ani, coordonatorii de proiect la nivel local și-au propus să utileze alte 40 de biblioteci.

"Am avut în vedere bibliotecile comunale și sperăm să reușim să dotăm și filialele instituției noastre din oraș și chiar sediul central. Sunt foarte mândră de proiect și ne bucurăm nespus că am atras fonduri și am ajutat în acest fel sute de copii", a mai spus directorul. În cea de a treia rundă a programului bibliotecile vor primi pe lângă, calculatoare, scanner, imprimantă și câte un proiector cu ecran.

"Distribuirea se va face retroactiv și pentru celalte unități cuprinse în proiect care au fost deja dotate. Cred că aceste aparate vor veni în special în rândul elevilor și a profesorilor care pot organiza diferite acțiuni interactive cu aceștia la biblioteci", a încheiat Gabriela Muraru.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite