Bacău: Peste 20 de angajaţi de la UTON Oneşti au intrat în greva foamei (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii sunt nemulţumiţi să nu şi-au primit salariile şi tichetele de masă.

ORA 13.00 Conducerea societăţii a discutat cu angajaţii intraţi în grevă, însă nu au ajuns la nicio înţelegere. „A venit domnul director şi ne-a spus că azi sau mâine ne va da o parte din sumele  restante, dar că mai mult nu se poate. Nu sunt mulţumiţi şi vom protesta în continuare. Nu renunţăm la greva foamei", ne-a declarat Gheorghe Costândoiu, liderul de sindicat.

Oamenii îşi cer toate drepturile salariale prevăzute prin contract. Virgil Postolache (56 ani), lucrează la UTON de mai bine de treizeci de ani şi a prins multe perioade dificile. „Nu mai putem suporta. Am trei copii de crescut şi o soţie bolnavă. Nici noi nu suntem mai sănătoşi. Să ne dea tot ceea ce ni se cuvine", spune bărbatul. Contactată telefonic, conducerea societăţii UTON Oneşti a refuzat să comenteze acţiuniea salariaţilor.

În momentul de faţă, la Uton Oneşti lucrează circa 500 de oameni. Fabrica produce utilaje tehnologice şi cazane industriale.

În urmă cu trei zile, peste 20 de muncitori de la societatea UTON din Oneşti au declanşat un protest spontan şi au refuzat să mai lucreze.

În această dimineaţă au decis însă să intre în greva foamei. „Nu ne-am luat salariile şi nici bonurile de masă. Am ajuns la capătul răbdării", ne-a spus Gheorghe Constândoiu, liderul de sindicat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite