Bacău: Peste 200 de şcoli din judeţul Bacău nu sunt autorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Bacău, noul an şcolar începe fără autorizaţie sanitară de funcţionare pentru 211 unităţi de învăţământ. Lucrurile sunt la fel de neclare şi când vine vorba de transportul elevilor la cursuri.

Cifra reprezintă 22% din totalul şcolilor, însă situaţia nu-i îngrijorează pe şefii din învăţământ.

În aceste unităţi vor învăţa circa 16.000 de elevi, din totalul de 112.000. Pe mine nu mă interesează zidurile ci trebuie văzut că majoritatea vor învăţa în condiţii bune", a explicat Florin Lazăr, inspector general Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău spun că multe dintre şcoli nu vor primi autorizaţie, dacă nu îndeplinesc condiţiile minime.

Dacă nu au grupuri sanitare corespunzătoare şi apă aceste unităţi nu vor fi autorizate", a declarat dr. Aura Creţu, director medical DSP Bacău.
În această situaţie se găsesc cel puţin 100 de şcoli. Lucrurile sunt la fel de neclare şi când vine vorba de transportul elevilor la cursuri.

În acest an 62 de şcoli s-au închis, iar circa 1000 de elevi vor îngroşa rândurile navetiştilor. Aceştia vor fi nevoiţi să parcurgă chiar şi cinci kilometri până la cea mai apropiată unitate de învăţământ şi deocamdată nu ştiu cu ce, pentru că numărul microbuzelor a rămas acelaşi, respectiv 68.

Inspectorul general nu a ştiut să spună dacă în prima zi de şcoală elevii au sau nu cu ce să meargă la şcoală. „Nu ştiu. E problema primarilor", a încheiat Lazăr.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite