Bacău: Persoanele cu handicap, programate peste două luni la ghișee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sufocată de solicitări, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a instituit ordinea. Oamenii care se îmbulzesc la ghișee pentru a ridica bilete de tren și autobuz, oferite gratis de stat, primesc bonuri de ordine valabile abia finele lunii martie.

De câteva zile persoanele cu handicap sau însoțitorii acestora care au bătut la ușile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău - Componenta Adulți au constatat că trebuie să mai facă un drum. Și nu a doua zi ci abia peste două luni.

Funcționarii îi așteaptă cu bonuri de ordine care îi programează abia la sfârșitul lunii martie. "Eu am venit de la Gioseni, că am o fată cu handicap mintal, și am vrut să iau biletele de transport. Mai avem de umblat pe la medici, trebuie să venim să luăm medicamente și ne sunt de folos. Am stat la coadă mai bine de o oră și la final am primit un bon. Când m-am uitat pe el este pentru sfârșitul lui martie", spune Elena Calara, asistentul unei persoane cu handicap.

La fel de uluiți au rămas și ceilalți care, presați de timp și programați la specialiști din țară, spun că vor pleca la drum pe cheltuiala lor. "Eu marți trebuie să fiu la Târgu Mureș la control. Am gradul II de handicap, pentru că am fost operată la inimă. Am stat la rând și când am ajuns la ghișeu mi-a dat bon pentru 28 martie. Nu pot să aștept până atunci și o să plătesc din buzunarul meu. Pensia este de 240 de lei, iar drumul până acolo mă ajunge 70 de lei", se plânge și Maria Bejan.

Oamenii au început să facă scandal

Daniela Păvăloaie nu a vrut însă să plece de la ghișeu până ce nu primește tichetele. "Am mai stat și ieri vreo două ore și mi-a spus că-mi lipsește un document. Azi am venit din nou și mă trimitea acasă să vin și mâine. Eu am copil cu handicap grav și nu pot să stau toată ziua pe drumuri pentru câteva bilete. Normal că am făcut scandal", spune revoltată femeia.

Conducerea instituției se apără și spune că a recurs la bonurile de ordine pentru că nu mai făceau față numărului mare de solicitări. "Sunt peste 16.000 de persoane cu handicap în tot județul. Am primit biletele pe 17 ianuarie și toată lumea le vrea din primele zile. Volumul de muncă este mare pentru că trebuie să înregistrezi cererea și să scrii pe fiecare bilet. Nu avem timpul fizic să servim pe toată lumea și de aceea am eliberat bonuri de ordine", ne-a declarat Daniela Țâțaru, directorul adjunct al DGASPC Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite