Bacău: Patronul unui magazin a afișat pe geam pozele hoților care l-au furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Florea (30 de ani), patronul unui magazin din zona Cremenea a municipiul Bacău a găsit o metodă inedită de a scăpa de hoții care-i călcau zi de zi magazinul. Disperat că afacerea sa nu are profit din cauza furăcioșilor care-l „vizitau" de mai multe ori pe zi, bărbatul și-a montat camere de supraveghere care bat în toate ungherele magazinului.

Ba mai mult, omul a luat fir cu fir înregistrările și pe hoții depistați în imagini i-a afișat pe geamurile de la intrarea în magazin. La fiecare poză, Florea a atașat și o explicație din care să reiasă modul în care s-a „operat".

Ca să-și pună la adăpost afacerea, proprietarul a scos din buzunar 4.000 de lei, prețul camerelor de supraveghere și al monitoarelor. Nu-i pare rău! De când s-a dus în cartier vestea că magazinul este monitorizat video, iar cei prinși la furat sunt afișați la „panoul rușinii", puțini au mai rămas cei care bagă marfa în plasă și „uită" să plătească.

În decembrie i-am afișat pe geam prima oară pe cei prinși la furat. Dacă până acum pierdeam pe lună cam 4.500 de lei, acum pierderea s-a redus cam la 1.000 de lei", a afirmat Florea.

Cei mai tari hoți: trei femei

Omul recunoaște că cei mai mulți hoți sunt pensionarii. Nu-i fură mai mult de o portocală, o legătură de ceapă, câțiva morcovi sau căței de usturoi. Însă, la sfârșitul lunii, profitul era mai mult spre zero.  

Nu s-a dus niciodată să reclame la poliție, de jenă că fiecare furtișag nu avea mare valoare. A aplicat, în schimb, o metodă radicală. Cei prinși cu mâța-n sac nu mai sunt lăsați să intre în magazin a doua oară.

A dat însă ochii și cu hoți „profesioniști", care aveau metode de furat era de-a dreptul inedite. „Nu pot să uit pe trei tinere care veneau în grup. Prima dintre ele se așeza la coadă să plătească, cu bancnota de 100 de lei în mână. A doua stătea la coadă în spatele ei. După ce îi arăta vânzătoarei banii și aceasta căuta în sertar restul, prima îi pasa bancnota celei de-a doua. Apoi, hoața se apuca de țipat că vrea să primească restul deoarece vânzătoarea i-a luat banii", a explicat Florea una dintre metodele de furat din magazinul său.

CITAT

Marian Florea - PATRON

Prin metoda pe care o aplic, eu vreau doar să descurajez furturile. Metoda a dat roade din prima zi și n-am să renunț la ea"

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite