Bacău: Pardoseală de granit în Piaţa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia va costa 1 milion de lei din bugetul local, iar autorităţile spun că lucrările vor începe în cel mult o lună

În schimb, lipsa autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor a blocat deja lucrările de montare a pereţilor exteriori.

Producătorii agricoli care comercializează marfă în Piaţa Centrală vor fi nevoiţi ca, în aproximativ o lună, să se mute în parcarea din faţa Vivariului.


Consilierii locali au decis ca procesul de modernizare a Pieţei Centrale să continue prin înlocuirea vechii pardoseli cu una din plăci de granit. Asta după ce în urmă cu câteva luni au început lucrările de montare a pereţilor din geam termopan pe lateralele zonei principale de comerţ din piaţă.


Producătorii, mutaţi prin rotaţie


Edilii spun că nu vor muta  în acelaşi timp toate modulele de expunere şi vânzare a mărfii din piaţă.


„Nu-i vom muta pe toţi producătorii în acelaşi timp. Ei vor fi mutaţi prin rotaţie, în funcţie de cum înaintează lucrările. Mesele vor fi puse în parcarea situată în faţa Vivariului“
, a spus Vasilică Busuioc, directorul Administraţiei Pieţelor Bacău. Investiţia costă aproape 1 milion de lei, cu TVA, iar banii vor fi folosiţi şi pentru redimensionarea instalaţiilor de apă, electrice şi de canalizare, dar şi pentru tratamentul anticoroziv al stâlpilor care susţin copertina pieţii.


„Urmează să fie organizată licitaţia pentru desemnarea executantului lucrării, iar în cel mult o lună să ne apucăm de treabă. Până la sfârşitul acestei veri modernizarea Pieţei Centrale va fi gata“, a mai spus Busuioc.


Lucările la termopane vor fi reluate


Dacă lucrările la schimbare a pardoselii încă nu au început, cele privind montarea de geamuri termopan în zona producătorilor au fost momentan sistate. Motivul îl constituie lipsa autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor.


„Chiar ieri am avut o întâlnire la Primărie şi am discutat această problemă. Iniţial s-a crezut că nu este nevoie de acest aviz şi de aceea ne-a lispsit din dosar. Între timp l-am obţinut. În maxim zece zile vor fi reluate lucrările, iar în 30 de zile se va termina montarea pereţilor“, a încheiat Busuioc.

În zona care urmează să fie modernizată îşi vând zi de zi produsele peste 250 de producători şi comercianţi. Aceştia plătesc o chirie cuprinsă între 11 şi 12 lei pe zi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite