Bacău: Parc de 2,8 milioane de lei în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul spaţiu de agrement va fi amenajat între Sala de Atletism şi cea a Sporturilor, iar o parte din bani sunt de la Fondul de Mediu. Proiectul pentru această zonă vizează execuţia unui teren de sport multifuncţional, o pistă de biciclete, dar şi un spaţiu destinat animalelor de companie.

Băcăuanii se vor bucura din toamnă de un parc nou în zona Complexului Olimpic, în jurul Bazinului de Înot. Spaţiul de agrement va fi amenajat între Sala Sporturilor şi Sala de Atletism, pe 3 hectare de teren. Proiectul, gândit din 2008, nu a putut fi demarat decât acum deoarece au lipsit fondurile necesare. „În prezent, pregătim licitaţia pentru desemnarea constructorului. Cel târziu săptămâna viitoare vom şti cine se va ocupa de acest proiect. În luna iulie sperăm să putem demara lucrările, care trebuie finalizate până în luna noiembrie“, a declarat Viorica Marcu, şeful Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bacău.


Construcţia noului parc va scoate din visteria Primăriei 844.000 de lei, iar investiţia va fi completată cu 1,9 milioane de lei, bani alocaţi de Administraţia Fondului de Mediu. Proiectul de 2,8 milioane de lei mai vizează amenajarea unui teren de sport multifuncţional, un teren de minifotbal cu gazon artificial şi nocturnă, dar şi mese pentru şah şi table. Mai mult, va fi construită o pistă pentru biciclete, teren de tenis şi vor fi montate bănci. Şi stăpânii animalelor de companie vor avea un loc special amenajat pentru a-şi plimba patrupedele.


Terenuri de sport pentru adolescenţi


Totodată, va fi executată o platformă pentru ridicarea unei scene pentru spectacole, ce va putea fi întrebuinţată cu prilejul a diferite manifestări. „Aici se vor putea ţine Zilele Bacăului. Considerăm că localnicii din zonă nu vor fi deranjaţi de zgomot întrucât blocurile sunt la mare distanţă de parc. Acum, zona este urâtă, dar vrem să o schimbăm complet“, a completat Viorica Marcu.


Proiectul îi încântă pe băcăuani, care spun că spaţiul avea nevoie de modernizări întrucât nu s-a mai investit în zonă de mai bine de zece ani. „Aleile sunt sparte, buruienile au crescut în neştire. Locul arată cumplit. Mă bucur că în sfârşit se construieşte ceva la Bazinul de Înot“, a spus Gabriel Lucaş, mecanic.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite