Bacău: Paralizată de colegi cu spray cu piper

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi 300 de liceeni au fost evacuaţi din unitate după ce pe holuri şi în săli a început să miroasă înfiorător. Ce doi vinovaţi riscă să fie transferaţi la o altă şcoală.

O elevă de clasa a IX-a de la Colegiul Catolic „Sf. Iosif“ din municipiul Bacău a ajuns la Spitalul de Pediatrie, la Secţia de Terapie Intensivă, în urma unui „teribilism de 15 ani“ manifestat de doi colegi. 
Astfel caracterizează preotul Anton Săbăoanu, directorul colegiului, gestul celor doi băieţi care au dat cu spray paralizant pe bază de piper pe uşile unor săli de clasă. Eleva a fost pusă rapid sub monitorizarea aparatelor, iar medicii afirmă că funcţiile sale vitale sunt în limite normale.

„Pacienta a ajuns la noi cu parestezii (n.r. – amorţeli) ale picioarelor. I-am administrat o perfuzie pentru a elimina din corp posibilele substanţe toxice. Acum se simte bine, şi viaţa sa este în afara oricărui pericol“, a declarat Aurelia Ţaga, directorul Spitalului de Pediatrie din Bacău. 

300 de elevi evacuaţi
Alţi 300 de elevi de la clasele IX - XII au fost evacuaţi din sălile de clasă. „Am văzut cum toţi colegii mei de clasă tuşeau pe rând. Unul câte unul. Nu înţelegeam ce se întâmplă. Iniţial am crezut că este o glumă. Apoi a început să mă usture şi pe mine nasul şi am început şi eu să tuşesc“, a afirmat Monica Lucaci, elevă în clasa a IX-a. „Cred că au vrut să demonstreze că şi în clasa a IX-a se poate ieşi cu ceva în evidenţă. Au reuşit acest lucru, însă în sens negativ“, a zis Ema Martinaş, elevă în clasa a XI-a.

Elevii riscă transferul
Şcoala a fost aerisită, iar conducerea unităţii a anunţat jandarmii şi poliţiştii. În urma investigaţiilor, a rezultat faptul că cei doi elevi au făcut gestul fără să aibă, practic, niciun motiv concret. „Am luat legătura cu familiile celor doi elevi, am întrunit Consiliul Profesorilor şi vom lua o decizie cât de curând. Probabil că cei doi copii vor fi transferaţi la o altă şcoală. La noi se impune o anumită disciplină şi conduită. Sunt dezamăgit de fapta acestor elevi“, a mai afirmat directorul colegiului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite