Bacău: Panică după explozia care a avut loc la Zemeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia a fost urmată de un incendiu de proporții
Explozia a fost urmată de un incendiu de proporții

O explozie produsă ieri la o locuință din comună, din cauza unor acumulări de gaze, a pus pe jar autoritățile. Șase familii au fost evacuate după ce s-a constatat că locuințele lor stau pe o pungă de gaze. Echipele de intervenție de la fața locului au decis și suspendarea cursurilor de la școala din sat.

Explozia produsă ieri în comuna băcăuană Zemeş, în urma căreia două persoane au fost rănite, a fost determinată de infiltrările de gaze din pământ. Aceasta este concluzia specialiştilor laboratorului E ON din Târgul Mureş.

În cursul zilei de astăzi, aceştia vor finaliza măsurarea valorilor gazului în mai multe locuri din comună. „Nu avem indicii că scurgerile de gaz ar proveni de la ţevile noastre", ne-a spus Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al EON Gaz.

Până la această oră, suprafaţa unde acestea sunt peste nivelul normal este de peste două hectare. Aici, o explozie este aproape iminentă. „Zona unde valorile sunt periculoase este până la această oră de 500 de metri pe 90 de metri şi creşte. Gazul provine din pământ", ne-a spus Ioan Şelaru, primarul din Zemeş.

Explozia produsă miercuri a condus la rănirea gravă a doi tineri. Mama acestora, aflată în acelaşi imobil a intrat în stare de şoc. Comisia de anchetă, formată pentru evaluarea situaţiei a luat măsuri pentru evitarea altor explozii.

27 de persoane din şase case din apropiere au fost mutaţi la rude sau în sălile unei şcoli din apropiere. Ieri, elevii Şcolii 1-4 din Zemeş nu au făcut cursuri.

A fost oprită alimentarea cu energie electrică şi gaz a locuinţelor, care au fost sigilate. „Circa 120 de elevi  din zona afectată au ținut astăzi cursuri la Şcoala „Ştefan cel Mare", Corp B, unde avem săli libere", a mai spus edilul Ioan Şelaru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite