Bacău: Pâine mai scumpă cu 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorări semnificative de preț s-au aplicat și la făină și la paste făinoase. Din păcate, scumpirile nu se vor opri aici, după cum susțin principalii producători de pâine din Bacău.

De ieri, băcăuanii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru o pâine. Prețul a crescut de la 1 la 1,2 lei, însă producătorii spun că scumpirea este de doar 10%. Asta după ce au umblat la gramaj și o franzelă a ajuns să cântărească 300 de grame în loc de 280, cât era până acum.

Președintele SC Pambac, principalul producător de profil de pe piața băcăuană și care asigură mai bine de jumătate din necesarul de pâine la nivelul județului, spune că scumpirile nu se vor opri aici. "Nu avem ce face. Grâul s-a scumpit cu 75% la sută până ieri și tendința este de creștere. Am fost nevoiți să umblăm la preț, dar, din păcate, în perioada următoare vom aplica noi scumpiri", a declarat Alin Giurea, președintele Pambac Bacău.

Aceeași societate a modificat cu mai multe procente și prețurile la făină și paste făinoase, produse ce se distribuie în toată țara. "Fâina am scumpit-o cu 35%, iar pastele cu 22%. Am căutat să punem mai puțin la pâine și mai mult la celelalte produse", a mai spus Giurea.

Vestea nu i-a luat prin surprindere pe băcăuani. "Știam că se va scumpi. Noi ce putem să facem. O să mâncăm mai puțină pâine. Așa este la noi. Salariile scad, iar prețurile cresc", ne-a spus Maria Palade, o băcăuancă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite