Bacău: Pacienţii din Spitalul Judeţean spun că serviciile sunt ireproşabile. Nici şefii instituţiei nu-i cred

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poftiţi să completeze un chestionar cu privire la calitatea serviciilor, majoritatea bolnavilor s-au arătat mai mult decât mulţumiţi de cum au fost trataţi. Rezultatul nu a fost însă pe placul managerilor care îi bănuiesc pe băcăuani de lipsă de sinceritate atunci când au răspuns la întrebări.

Vă rugăm să acordaţi calificative pentru cazare, curăţenie, alimentaţie şi atitudinea personalului din Unitatea de Primiri Urgenţe, în cazul în care v-aţi internat prin această secţie. Aţi venit cu medicamente de acasă sau v-aţi mai interna în acest spital dacă ar fi nevoie? Sunt o parte dintre întrebările la care pacienţii au trebuit să răspundă în momentul în care au pus mâna pe chestionarul dedicat lor.

Deşi este unul anonim, peste 90% dintre pacienţi s-au declarat foarte mulţumiţi de serviciile spitalului. Pentru că ştiu că în unitatea medicală nu sunt toate perfecte, conducerea instituţiei crede că băcăuanii nu au fost sinceri atunci când au răspuns la întrebări şi face apel la pacienţi să spună ce-i deranjează.

„Spre surprinderea noastră, din chestionarele care au ajuns la noi totul este cu bine şi foarte bine, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la sinceritatea pacienţilor. Noi suntem conştienţi că sunt probleme în spital, că nu poate fi totul excelent şi aşteptăm să ne semnaleze toate aceste lucruri", ne-a declarat Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

Conducerea spitalului aşteaptă ca pacienţii să fie sinceri

Oficialii instituţiei spun că nu înţeleg teama bolnavilor de a spune adevărul din moment ce listele de întrebări se completează pe hol şi nu se face sub supravegherea personalului medical. „Noi vrem să aflăm de la ei ce anume îi deranjează şi să încercăm să remediem, pe cât posibil, problemele existente", a mai spus Romaneţ.

Vasile Arnăutu (68 ani) s-a internat în spitalul din Bacău după ce i s-a descoperit o afecţiune la rinichi. Omul recunoaşte că a venit cu medicamentele de acasă şi că mâncarea nu este tocmai ca cea pregătită de soţia lui. „Eu am punga cu pastile de acasă, că le aveam deja cumpărate şi nu mi-au mai dat ei. Dacă trebuie mai iau, că ştiu că e criză şi nici spitalele nu au bani. În rest, nu ne mai plângem. Mâncarea este ca la spital, fără sare şi fără gust", ne-a spus bărbatul.

Cornelia Afloarei a spune că i s-a întâmplat să ajungă la urgenţe şi să fie trimisă acasă. „Am venit imediat după Revelion cu băiatul la spital. Avea 39 de grade temperatură şi doctoriţa care era de serviciu m-a trimis după trimitere la medicul de familie, deşi nu avea program. Acum am venit cu soţul şi văd că sunt alţii, mai de treabă", spune femeia.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite