Bacău: Pacienții de la Maternitatea Bacău se spală cu apă „ecologică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Județean de Urgență și Maternitatea Bacău va primi de astăzi apă caldă produsă de panouri solare.

Proiectul, în valoare de 4,4 milioane de lei, a fost implementat de către Consiliul Județean Bacău și Ministerul Mediului și  vizează 19 clădiri aflate în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, Spitalului de Pediatrie şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Începând de acum se vor reduce costurile cu factura anuală plătită de Consiliul Județean pentru gazul metan necesar producerii de apă caldă la clădirile prinse în acest proiect cu 70 la sută", a spus Constantin Murad, administratorul firmei care s-a ocupat de montarea panourilor solare.

Randament optim pe timpul verii

Pe lângă acest avantaj administrația județului mai punctează încă unul la capitolul protecția mediului.

Prin montarea acestor panouri în municipiul Bacău se reduce efectul de seră echivalent cu cel produs de 2.000 de centrale termice pe gaz de apartament", a spus Cătălin Dociu, administratorul județului Bacău.

Pentru ca pacienții să beneficieze de apă caldă ecologică au fost montate în total 400 de panouri solare însă acestea nu vor funcționa tot timpul anului. Conform proiectului, randamentul va fi de maxim 90 la sută pe timpul verii iar iarna nu va fi mai mare de 20 la sută.

Tot de apă caldă produsă cu ajutorul panourilor solare vor beneficia și copiii instituționalizați la „Centrul Rezidențial Henri Coandă " din cadrul DGASPC Bacău. Pentru ei apa ecologică va curge la robinete abia de la sfârșitul acestei luni. „La Centrul Henri Coandă lucrările încă nu s-au finalizat. Panourile solare vor fi date în folosință în această lună", a mai spus Dociu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite