Băcău: Păcăliți că au de primit bani de la Finanțe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanii sunt sfătuiți să nu furnizeze datele personale
Băcăuanii sunt sfătuiți să nu furnizeze datele personale

Mai mulți băcăuani au primit un e-mail prin care erau solicitați să completeze un formular cu toate datele personale pentru a primi suma de 500 de lei, bani plătiți în plus la impozite. Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Bacău se dezice de acest mesaj și le recomandă contribuabililor să nu furnizeze niciun fel de date.

Atacul de tip phishing s-a derulat sub numele Ministerului de Finanțe. Mesajul, care a ajuns la societățile comerciale și instituțiile care contribuie la bugetul de stat, anunța  o rambursare de impozit.

Pentru a intra în posesia banilor, destinatarii erau direcționați să acceseze un link pentru completarea unui formular.

Astfel, hackerii din spatele mesajului încercau să obțină datele persoanele ale contribuabililor, inclusiv codul numeric personal, contul bancar și chiar codul de securitate.

La Bacău, mai multe persoane au sunat la Fisc pentru a se interesa când primesc banii. "Le recomandăm contribuabililor să nu ofere niciun fel de date și să fie foarte atenți la mesajele care le primesc. Direcția de Finanțe nu solicită astfel de informații", ne-a declarat Adrian Anghel, purtător de cuvânt DGFP Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite