Bacău: PORTRET/ Romeo Tănasă, dansul i-a adus zeci de medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul şi-a propus să aducă în Bacău un nou exerciţiu fizic, care îmbină aerobicul cu salsa, merenque sau mambo. Romeo a fost dintotdeauna o fire sportivă. De mic a practicat handbal, baschet şi gimnastică, însă când a împlinit 12 ani, viaţa i s-a schimbat.

„Am văzut nişte prieteni de-ai mei dansând. Atunci, a fost momentul când m-am îndrăgostit de acest sport şi am realizat că dansul îmi va completa viaţa. Părinţii mei mi-au insuflat dragostea faţă de muzică şi mişcare“, afirmă Romeo. Cu toate acestea, părinţii lui au crezut că această pasiune va fi ceva trecător.

„În liceu am învăţat foarte bine, fiind olimpic naţional la matematică, fizică şi informatică, iar în facultate am avut rezultate bune, dar eu tot la dans visam. În adolescenţă m-am înscris la un club de dans, fiind pasionat în special de vals“, explică sportivul.

La 15 ani a participat la prima competiţie la Galaţi care i-a adus locul doi. „Din acel moment am participat la peste o sută de competiţii de dans sportiv care mi-au adus cel puţin 26 de medalii“, spune dansatorul.

Aurul în Ungaria

Romeo mărturiseşte că niciun premiu nu l-a făcut mai fericit decât medalia de aur de la Hungarian Open obţinută doi ani la rând. În urmă cu doi ani şi-a deschis propriul club de dans. A organizat doi ani la rând festivalul „Dance Energy“, la care au participat peste 1.000 de copii. Vrea să aducă zumba în premieră la Bacău din luna noiembrie. „Vreau să iniţiez un curs de aerobic care să îmbine dansul cu mişcările de întreţinere corporală. Lumea va dansa merenque, mambo sau salsa şi va face şi mişcare, dar într-o formă distractivă, adică zumba“, explică tânărul.

La începutul lunii viitoare, Romeo se pregăteşte să meargă la un Concurs Internaţional de Dans „Transilvanian Open“ şi la Cupa României la Dans.

Profil

Născut: 14 martie 1986, Bacău.
Studii: Este în anul doi la Şcoala de Antrenori din Bucureşti.
Familie. Este necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Ce persoane te-au ajutat să evoluezi în carieră?
Voi fi mereu recunoscător câtorva persoane care m-au ajutat foarte mult şi care au crezut în mine. Mă refer aici la iubita şi partenera mea de dans de şase ani, Camelia Ciocan, antrenorilor Răzvan Manole, Radu Bujemiţă şi Iustin Istrate.
Ce planuri de viitor ai?
Vreau să deschid în Bacău un complex sportiv unde vor putea veni la antrenament sportivi din toată ţara. Doresc să le ofer acestora şansa de a face aici cantonamente. Tot în aceeaşi clădire o să funcţioneze şi un club latino pentru sportivi, unde să poată servi un cocktail şi să se distreze.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite