Bacău: PORTRET/ Anca Ciobanu vrea să proiecteze casa perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Ciobanu
Anca Ciobanu

Anca studiază arhitectura, desenează cărţi pentru copii şi mii de clădiri moderne. Anca a simţit că desenul reprezintă marea ei pasiune încă din grădiniţă. Îi plăcea să reproducă pe hârtie obiectele, clădirile şi toate lucrurile din jurul ei cât mai fidel.

În ciuda talentului ei, părinţii au decis ca ea să se înscrie la Liceul de Artă „George Apostu“ din Bacău la clasa de pian. A studiat acest instrument în primii patru ani de şcoală, iar din clasa a V-a a luat decizia să se întoarcă la marea ei pasiune, desenul. „M-am înscris la secţia de desen pentru că asta simţeam că vreau să fac cu adevărat. Cei patru ani de pictură m-au învăţat să observ lucrurile în profunzime şi să-mi dau seama ce drum voi urma în viaţă“, a povestit ea.

Are „lipici“ la premii I

În clasa a VII-a a participat la Concursul Naţional de Desen „Topirea Gheţarilor“ şi s-a întors acasă cu premiul întâi. Trofeul i-a dat dat curaj şi a început să-şi dezvolte aptitudinile prin grafică. De aici şi până la a desena cărţi pentru copii nu a mai fost decât un pas.

„Trebuie să intru puţin în mintea copiilor când desenez pentru ei. Totul trebuie să fie simplu şi pe înţelesul lor. Am văzut copii colorând cărţi cu desenele mele şi am simţit că nu am muncit degeaba“, a mai spus adolescenta. Chiar dacă pictura i-a adus şi încă îi mai aduce satisfacţii, Anca îşi canalizează acum energia spre arhitectură. Atracţia către designul interior şi clădiri, în special case şi blocuri, au determinat-o ca în clasa a IX-a să se înscrie la clasa de arhitectură.

Primul ei concurs din timpul liceului i-a demonstrat că nu a făcut o alegere greşită. A obţinut menţiune la Concursul Naţional de Arhitectură „Strada Mare“,  în 2009, iar un an mai târziu, la Olimpiada Judeţeană de Arte Vizuale, Ahitectură şi Istoria Artelor a luat locul întâi.

Profil
Născută: 24 iulie, 1992, la Bucureşti.
Studii: Elevă în clasa a XII-a, Liceul de Artă „George Apostu“, din Bacău.
Familie: Are o soră mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
Cum crezi tu că va arăta casa perfectă?
Trebuie să fie înconjurată de mult spaţiu verde şi să fie neapărat pe nivele. Nu trebuie să fie foarte mare. Important este ca în interiorul ei proprietarul să se simtă relaxat şi să descopere în permanenţă noi părţi ale casei. Să fie îmbinată perfect, cu linii drepte şi să conţină materiale moderne, dar şi mult lemn, sticlă şi piatră. 
Ce clădire îţi place cel mai mult din România?
Cred că cele mai frumoase sunt în Bucureşti. Mie personal nu îmi plac castelele sau clădirile cu arhitectură veche. Cu toate acestea, cel mai mult mă impresionează clădirea Bibliotecii Naţionale.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite