Bacău: PORTRET/Ioana Mare pasionată de istorie şi voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mare
Ioana Mare

Băcăuanca a luat premiul întâi la Olimpiada Naţională de Istorie. În timpul liber se implică în acţiuni de voluntariat. Ioana, o fire energică, pune preţ pe rezultatele bune la învăţătură.

Premiul de care este cel mai mândră i-a fost acordat chiar în primăvara acestui an, când a luat locul I la Olimpiada Naţională de Istorie.

„După 16 ani, premiul a revenit în Bacău. Am fost extrem de fericită că mi-a fost atribuit mie. Concursul s-a organizat în Bacău, după 25 de ani“, spune Ioana. Adolescenta afirmă că i-a plăcut mereu istoria. „Mi-au plăcut mereu poveştile. Priveam istoria ca pe o poveste pe care o memoram uşor. Părinţii mei au sesizat acest lucru şi mi-au cumpărat foarte multe volume pe care le-am citit într-o suflare“, îşi aduce aminte tânăra.

O profesoară a învăţat-o cum să iubească istoria

În clasa a VIII-a, când profesoara Maria Berceanu a venit să predea un an la Colegiul „Gheorghe Vrânceanu“, Ioana a înţeles cu adevărat că este pasionată de istorie. „M-a învăţat să nu tocesc, ci să gândesc şi să-mi exprim punctul de vedere asupra unei întâmplări din istorie“, explică tânăra.
Ioana a mai participat anul trecut la cinci olimpiade, respectiv matematică, istorie, chimie, limba română şi educaţie tehnologică. „Pentru că multe dintre ele au avut loc în acelaşi timp nu am avut note foarte mari. Cu toate acestea am vrut să văd care este nivelul meu“, explică tânăra. Ioana se implică în acţiuni de voluntariat cu Asociaţia Habitat for Humanity.

„Este o mişcare creştin-ecumenică non-profit care construieşte locuinţe pentru cei defavorizaţi. Vara, alături de voluntari străini, mergem pe şantier şi contruim case“, spune adolescenta.

Tânăra îşi face timp şi pentru aerobic sau dansuri sportive.

Profil

Născută: 30 mai 1995, Comăneşti, Bacău.
Studii: Este elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Gheorghe Vrânceanu“ din Bacău.
Familie: Locuieşte cu părinţii.

Întrebări şi răspunsuri
Ce planuri de viitor ai?
Vreau să obţin o bursă de studii la o facultate din Anglia. Vreau să mă specializez acolo, după care, să mă întorc în România deoarece consider că pot fi schimbate multe aici şi vreau să mă implic.
Ce te atrage la acţiunile de voluntariat?
Pot să ajut oameni care au într-adevăr nevoie şi am ocazia să cunosc oameni noi. Pot învăţa şi limbi străine, pentru că mulţi sunt veniţi de peste hotare la organizaţie. Deja cunosc bine engleza şi germana, iar acum învăţ japoneza. La Gala Premiilor Voluntarilor am fost aleasă cel mai activ membru din afara comunităţii.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite