Bacău: PORTRET/ Elena Tănasă: „Prin sport am eliminat rutina din viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Tănasă
Elena Tănasă

Tănăra practică pilates şi tai bo. Recent, s-a apucat şi de dansuri, iar la primul concurs a luat locul întâi. A vrut să fie în formă şi să aibă un corp de invidiat şi de aceea, în urmă cu patru ani, s-a apucat de aerobic. 

Elena a muncit extrem de mult şi spune că viaţa ei s-a schimbat de când face sport.

„M-am apucat de aerobic pentru a mă întreţine şi de atunci sportul face parte din viaţa mea. De trei luni am ocazia şi să predau acest sport, dar şi pilates şi tae bo“, ne-a spus antrenoarea. Dacă ar fi să aleagă, ea spune că preferă exerciţiile pilates, în detrimentul aerobicului.

„Ador să fac multe exerciţii pentru abdomene şi fesieri. Sunt mult mai relaxată de când fac sport atât psihic, cât şi fizic şi am mai multă energie. Am reuşit să elimin rutina din viaţa mea“, a continuat Elena.

Băcăuanca le recomandă tuturor tinerilor să-i urmeze exemplul. „Este foarte bine să facem sport, măcar de două-trei ori pe săptămână. Sfătuiesc atât femeile, cât şi bărbaţii să facă sport măcar jumatate de oră pe zi“, a mai spus antrenoarea.

Sportul i-a adus beneficii

Activităţile sportive i-au adus în viaţă numeroase beneficii. „Am căpătat încredere şi, cel mai important, forţă interioară, care s-a dovedit a fi un scut împotriva depresiei sau a stresului. Mi-am dat seama de-a lungul timpului că ceea ce am făcut mi-a deschis ochii spre o nouă pasiune, dansul“, a menţionat ea. Pentru că are o condiţie fizică foarte bună, după numai trei luni de antrenamente a participat la o competiţie de dans sportiv la Braşov.

„Am câştigat primul loc împreuna cu partenerul meu Marian. Cel mai bun dans al nostru s-a dovedit a fi cha-cha. Pentru acest concurs m-am antrenat trei săptămâni“, a adăugat dansatoarea.

Profil
Născută
: 3 mai 1988, Bacău.
Studii: A absolvit Facultate a de Ştiinţe Economice la Univ. „Al. I. Cuza“ din Iaşi.
Familie: Necăsătorită.

Întrebări şi răspunsuri
Vei continua să faci dans sportiv?
Vreau să continui să fac dans sportiv de performanţă şi îmi doresc să acumulez cât mai multe informaţii despre lumea acestui sport. Dansul înseamnă pentru mine emoţie, dar şi cucerirea spaţiului, curajul de a depăşi mobilitatea. Recomand tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, să practice acest sport.
Este greu să antrenezi?
Nu, pentru că tot ce fac e din plăcere. Pentru mine e un mod de a trăi. De trei ori pe săptămână vin la sală şi antrenez persoane de diferite vârste. Unii au orele sunt seara tarziu, dar nu mă deranjează.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite