Bacau: PORTRET/ Andrei Farmatu vrea să ajungă fundaş la Inter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei bate mingea de când se ştie. Acum este înscris la şcoala de fotbal „Lidersport“ şi speră ca într-o zi să ajute Naţionala să se califice la un Campionat Mondial.

Andrei Farmatu a fost îndrumat spre fotbal de tatăl său, Romeo Farmatu, care a practicat acest sport şi îşi doreşte ca băiatul să ajungă un mare fotbalist, dar fără să neglijeze şcoala. Băiatul a jucat şi la juniorii lui FCM Bacău, iar acum se antrenează zilnic la şcoala de fotbal.

De altfel, Andrei e şi un elev harnic, având doar calificative de „foarte bine“, iar în ultimul an de şcoală a obţinut media 9,93. „Îmi place mult matematică, pentru că găsesc repede soluţiile şi rezultatele la probleme şi exerciţii. Dar îmi plac şi limba română, educaţia fizică şi istoria“, povesteşte băiatul.

Fotbalist croit după modelul „Cristi Chivu“

Recent, Andrei a avut ocazia să participe la o tabără de selecţie organizată la Bucureşti de clubul AC Milan.

Timp de cinci zile, 125 de copii din toată ţara au jucat fotbal şi au fost îndrumaţi de antrenori români şi italieni, dar au avut ocazia să facă cunoştinţă şi cu actuali sau foşti fotbalişti lideri ai generaţiilor lor: Miodrag Belodedici, Daniela Massaro sau Dacian Varga.

Andrei Farmatu joacă pe postul de fundaş central, despre care spune că i se potriveşte perfect. Mai ales că are drept model un fundaş celebru, pe Cristi Chivu, de la Inter Milano, echipa preferată a lui Andrei.

Fundaşul marcator

„Îmi place acest post, pentru că trebuie să fiu calm când văd adversarul în faţă, să dau pasele cu precizie şi să nu mă bag la driblinguri, să pierd mingea. Îmi place mult Chivu, care joacă foarte calm, îşi vede de treabă şi este serios. Îmi mai place şi Andrei Cristea, pentru că este băcăuan, marchează multe goluri şi ştie să se poarte, este foarte educat“, spune micuţul fotbalist.

La turneul desfăşurat în Bucureşti, pe baza Sportului Studenţesc, Andrei a reuşit să şi marcheze goluri. A fost felicitat de Belodedici, care i-a dat şi un autograf, iar pentru ediţia de anul viitor şi-a promis că va juca şi mai bine, astfel încât să fie selecţionat şi să ajungă la Milano, chiar dacă la echipa rivală Interului.

„Un antrenor italian de la AC Milan m-a întrebat cu ce echipă ţin, iar când i-am spus că ţin cu Internazionale, mi-a dat o castană“, îşi aminteşte Andrei. El ştie ce-i trebuie unui junior ca să ajungă fotbalist mare. „Trebuie să ai forţă în picioare, să nu te complici prea mult, un joc de cap bun, dar şi să fii serios, consecvent şi muncitor“, spune micuţul.

Profil

Născut: 9 octombrie 1998, Bacău.
Studii: Elev în clasa a VI-a la Şcoala „Al. I. Cuza“.
Familie: Are un frate mai mare.

Întrebări şi răspunsuri

Unde-ţi doreşti să ajungi cu fotbalul ?
Mi-ar plăcea să joc la Steaua, care este echipa mea preferată din România. Sper să ajung un fotbalist important, iar pentru asta muncesc cât pot de mult, inclusiv pe plan fizic.

Mergi la meciurile echipei din Bacău ?
Da, le urmăresc, numai că acum sunt dezamăgit de faptul că vom avea echipă doar în liga a treia. În ediţia de campionat încheiată, când am văzut FCM-ul pe locul 6-7, am sperat că vor promova în prima divizie.

Ce-i place
Lui Andrei îi place să meargă cu bicicleta, să se plimbe, dar şi să se uite la televizor, la desene animate, filme şi ştiri. Desenele preferate sunt „Tom şi Jerry“.

Ce nu-i place
Dacă ar putea, Andrei ar mai elibera puţin orarul de la şcoală, care i se pare foarte încărcat, cu prea multe ore.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite