Bacău: Ovidiu Hasan, condamnat la patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Hasan, unul din capii lumii interlope din Bacău, a fost condamnat la patru ani de puşcărie, cu executare, pentru infracţiuni la legea comerţului electronic. Aceasta este decizia definitivă a Curţii Supreme de Justiţie.

Alături de Hasan, au mai fost condamnaţi Mihaela Popa, la patru ani de detenţie, cu suspendare, dar şi Ciprian Tătărăşanu, recidivist, la doi ani, cu executare. Hasan mai este cercetat în alte două dosare, pentru trafic de persoane şi minori şi constituirea unui grup infracţional, dar şi pentru sechestrarea şi tâlhărirea unui cetăţean arab, căruia i-a luat maşina şi i-a cerut în schimb 20 de mii de euro.

Acesta este şi motivul pentru care se afla deja în arestul poliţiei din Bucureşti. Anterior, magistraţii au considerat că interlopul poate fi judecat în stare de libertate, în celelalte dosare, deoarece nu reprezintă un pericol public. Ovidiu Hasan mai este învinuit că, din închisoare, pe perioada detenţiei, ar fi făcut presiuni faţă de alte persoane implicate în celelalte cazuri.

O parte din aceştia şi-au schimbat declaraţiile, în urma ameninţărilor şi presiunilor exercitate din puşcărie, prin intermediul altor membri ai reţelei. Unora li s-au promis avantaje materiale pentru retragerea declaraţiilor.

Dosarele, aflate pe rolul instanţelor de judecată au fost instrumentate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT), în colaborare cu Biroul de Combatere a Crimei Organizate din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite