Bacău: „Ora Pământului“, serbată cu sport şi lumini stinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul va avea loc în centrul Bacăului şi, timp de o oră, va fi întuneric în zonă. Atmosfera va fi întreţinută de liceenii trupei In The Spot.

„Bacău-Earth Hour 2011“ este evenimentul care marchează acest sfârşit de săptămână pentru toţi băcăuanii ce vor să renunţe, măcar pentru o oră, la iluminatul locuinţei prin curent electric.

Startul evenimentului „Ora Pământului“ se va da mâine la ora 12.00, când zeci de băcăuani sunt aşteptaţi în faţa Casei de Cultură pentru a participa la un „marş al bicicletelor“.

Fără lumină de la ora 20.30

Bicicliştii vor străbate principalele străzi ale oraşului pentru a atrage atenţia asupra poluării planetei, dar şi a promovării unui comportament sănătos pentru mediu şi comunitate.

„Ne-am gândit că o astfel de acţiune va scoate din casă o parte din locuitorii oraşului. În acest fel, în câteva locuinţe nu se va mai folosi curentul electric. Este modul nostru de a atrage un semnal de alarmă asupra consumului iraţional de energie“, a spus Florin Suciu, preşedintele Asociaţiei „Iubim Natura“.

Momentul culminant al zilei va avea loc între orele 20.30-21.30 în zona Casei de Cultură. Băcăuanii sunt aşteptaţi să stingă lumina din locuinţele proprii şi să li se alăture astfel locuitorilor din cele 50 de oraşe din România şi 5.000 din lume care vor serba „Ora Pământului“.

Teatru cu lumânări

Seara va fi animată de tinerii liceeni ai trupei de teatru  In The Spot, prin brăţări luminoase, muzică şi jocuri. Închiderea luminilor din centrul oraşului va fi anunţată prin sunete de chitară şi jocuri în aer liber.

„Publicul va fi invitat să participe la jocul actorilor. Este un teatru experimental în care se doreşte implicarea a cât mai mulţi oameni.  Totul se va face la lumina lumânărilor. Vor fi împărţite brăţări fosforescente, iar oamenii pot veni de acasă cu lanterne“, a spus Răzvan Bondalici, preşedintele Asociaţiei „Surf the Earth Project“.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite