Bacău: Opt polițiști băcăuani vor fi dați afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restructurările din Ministerul Administrației și Internelor nu vor ocoli nici Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău.

Conducerea unității a stabilit deja de câți oameni trebuie să scape în perioada următoare pentru ca bugetul pe anul acesta să nu le fie afectat. „Am întocmit noua organigramă și în momentul de față mai avem 8 polițiști care sunt în plus și pentru care bugetul nu suportă plata salariilor. Ei vor părăsi instituția fie prin pensionare la limită de vârstă, de boală, demisie sau dacă nu se poate așa vor fi evaluați", a explicat Vasile Oprișan, șeful IPJ Bacău.

Inițial numărul celor care urmau să fie disponibilizați era în jur de 20, însă o parte dintre ei au ales să plece înainte să fie dați afară. „De la începutul acestui an avem opt polițiști care au plecat prin demisie, iar alții s-au pensionat", a mai spus Oprișan.

Jandarmii așteaptă noi ordine

Liderul de sindicat al polițiștilor crede că vor fi mulți care vor pleca din cauza lefurilor. „În ceea ce privește restructurarea, ei nu au cum să dea afară pentru că n-au apărut normele și așteaptă să plece oamenii de bună voie. Și poate sunt care vor pleca deoarece veniturile sunt cum sunt", a spus Marian Pavel.

Și jandarmii stau cu teama că-și vor putea pierde locurile de muncă. „Se știe că în noua organigramă nu mai sunt toate funcțiile, dar nu se poate vorbi de o cifră exactă, pentru că încă mai așteptăm precizări de la minister. Va trebui să se urmeze o procedură și cei care au rămas fără funcții să dea examen", ne-a declarat Sebastian Crețu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite