Bacău: Opt mopedişti fac accident în fiecare lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 21 de ani care circula cu motoreta pe un drum din comuna Racova a fost lovit de o maşină şi a decedat zilele trecute.

Povestestea sa este însă una comună celor care conduc mopede. Băcăuanii care se aventurează pe două roţi pe drumurile judeţului sunt principalii protagonişti ai accidentelor rutiere şi, cel mai adesea, cei mai grav răniţi. De când a venit căldura, zeci de motociclişti şi mopedişti au intrat în spital cu răni grave pentru că nu şi-au luat toate măsurile de protecţie atunci când au pornit la drum.

Zeci de răniţi
Pe şosele din judeţ au avut loc 41 de accidente în care au fost implicate mopede şi 3 cu motociclete, cele mai multe dintre ele de la începutul sezonului cald. Aceasta în condiţiile în care numărul total al accidentelor grave a fost de 130. În total, în urma accidentelor de moped sau motocicletă au murit patru oameni, 16 au fost răniţi grav şi 20 răniţi uşor. Numărul morţilor este cu circa 15% mai mare decât anu trecut.

Poliţiştii spun că principalele cauze ale accidentelor sunt viteza excesivă, neacordarea de prioritate şi lipsa echipamentului de protecţie. Conducătorii vehiculelor pe două roţi au primit în această vară peste 600 de sancţiuni. „Inspectoratul a avut acţiuni în mediul rural, coordonate de lucrători de la Serviciul Rutier. Sperăm să prevenim accidentele“, a precizat subcomisarul Dorin Roman, şeful Serviciului Poliţie Rutieră Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite